ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Ν.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "Ένα φράγμα θα βοηθήσει, αλλά δεν θα αποτελέσει μόνιμη λύση στον Λήλα" (ακούστε)


Ο δασολόγος στο Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο, που έχει συνεργαστεί με τη WWF, ως επιστημονικός σύμβουλος, στο πρόγραμμα απογραφής μικρών νησιωτικών υγροτόπων, εκφράζει την αγωνία του, για την κατάσταση στο Ληλάντιο, μετά και τις πλημμύρες του Αυγούστου.


"Ανοίξτε το Δέλτα του ποταμού. Βάλτε στο τραπέζι τις απαλλοτριώσεις. Ένα φράγμα θα βοηθήσει, αλλά δεν θα αποτελέσει μόνιμη λύση, με δεδομένες τις καιρικές αλλαγές που θα έχουμε στο μέλλον. Άλλωστε η Ευρωπαϊκή Ένωση, στη νέα προγραμματική περίοδο, θα χρηματοδοτήσει έργα απελευθέρωσης ποταμών από φράγματα και βαριές παρεμβάσεις. Η τάση είναι πλέον αντίστροφη γιατί έχει αποδειχθεί ότι οι μεγάλες παρεμβάσεις στους ποταμούς δημιουργούν προβλήματα όχι μόνο στη βιοποικιλότητα αλλά και μακροπρόθεσμα στον άνθρωπο. Πρέπει να γίνουν θυσίες και όχι παρανομίες στο όνομα της Έκτακτης Ανάγκης", είναι μερικά απο τα όσα επισήμανε ο Νίκος Γεωργιάδης

Ακούστε τι είπε στο Ραδιο1 και την Ναντίν Γρηγορίου....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου