Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ Απογοητευμένοι και οι κάτοικοι της Καστέλας από την συνάντηση με τον Κελαιδίτη!! (ακούστε)


Δεν ικανοποιήθηκαν οι "Καστελιώτες" (οπως και οι Ληλάντιοι) από τις ..."απαντήσεις" του Αντιπεριφερειάρχη!!


Ακούστε τι λέει στο ΡΑΔΙΟ1 και στην Ναντίν Γρηγορίου ο Δημ. Μπαζιώτης...



Δείτε το κείμενο που βγήκε, μετά την συνάντηση....

"Οι κάτοικοι ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση μετά από τις συνελεύσεις κατοίκων στις περιοχές μας επειδή ανησυχούμε για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών μας που όχι μόνο δεν έχει αρχίσει αλλά ακόμη σχεδόν 3 μήνες μετά τα ποτάμια δεν έχουν καθαριστεί από τα φερτά υλικά και τη λάσπη/άμμο για να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Τα μηχανήματα που μισθώνει η Περιφέρεια έχουν μειωθεί σημαντικά και οι εργασίες εντός των ποταμών επιβραδύνονται αντί να επιταχύνονται.

Τα μέτρα που έχουν παρθεί για τον επικείμενο χειμώνα είναι πρόχειρα και προσωρινά – π.χ. στον Λήλα αναχώματα από σάκους με άμμο κατά μήκος του ποταμού. Οι απαντήσεις που πήραμε κάθε άλλο παρά μας καθησυχάζουν ! Το χρονοδιάγραμμα μιλάει για ολοκλήρωση της μελέτης το πρώτο τρίμηνο του 2021 αλλά είναι άγνωστο πότε θα αρχίσουν ή ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα. Οι Δήμοι μας έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν γίνεται να επικαλούνται τη γραφειοκρατία!

Διαδικασίες όπως έκδοση υπουργικών αποφάσεων, περιβαλλοντικών αδειών και δημοπράτηση εργολαβιών καθυστερούν την έναρξη των έργων. Οι μελέτες για την οριοθέτηση των ποταμών και ρεμάτων υπάρχουν εδώ και χρόνια, επικαιροποιούνται κατά καιρούς και ξαναμπαίνουν στο συρτάρι.

Δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας !

Απαιτούμε από την Περιφέρεια να ολοκληρώσει τον καθαρισμό των ποταμών και ρεμάτων. Να μισθώσει επιπλέον μηχανήματα και να το προχωρήσει τάχιστα. Δεν μας αρκούν δικαιολογίες ότι την ευθύνη την είχαν πριν οι Δήμοι ή ότι οι πιστώσεις δεν φτάνουν.

Τώρα με ευθύνη του κράτους, με επιπλέον πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων να προχωρήσουν οι καθαρισμοί άμεσα. Απαιτούμε να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα.

Τα σχέδια από τη μελέτη να περιλαμβάνουν και την ορεινή και την πεδινή κοίτη των ποταμών. Η κυβέρνηση μπορεί με διαδικασίες κατεπείγοντος να αποταμιεύσει κονδύλια και να προσπεράσει γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Θέλουν να προστατεύσουν τις ζωές μας και τις περιουσίες μας;

Ή θα μας αφήσουν απροστάτευτους σε επόμενη καταιγίδα;

Επιτροπές Κατοίκων Ληλαντίου και Καστέλλας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου