Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ: "Απογοήτευση και θυμός μετά την συνάντηση μας με τον Αντιπεριφερειάρχη! Καμία ..απάντηση!!" (ακούστε και δείτε)


Ουτε ένα έργο στο Ληλάντιο και στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2021!!

Απογοητευμένοι και "θυμωμένοι" έφυγαν τα μέλη της επιτροπής από την συνάντηση με τον Γ. Κελαιδίτη και τον Μ. Κηλίφη δντη ΔΤΥΝΕ αφού δεν πήραν "καμμία απάντηση" στα θέματα που έθεσαν!

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ..."κρύφτηκε" αν και ειναι ο μόνος που θα μπορούσε να πεί ..κάτι αφού "αυτός ειναι ο μόνος που εχει αρμοδιότητα και αποφασιστικό λόγο για ολα τα έργα"!!

Ακούστε τα οσα αποκαλυπτικά λέει για την συνάντηση το μέλος της επιτροπής Ν. Μαστορόπουλος...
Ουτε ένα έργο στο Ληλάντιο και στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2021!!

Δείτε τα έργα που περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Ευβοίας του 2021 που κατατέθηκε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο!
Δείτε την Ανακοίνωση της Επιτροπής...

"Οι κάτοικοι ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση μετά από τις συνελεύσεις κατοίκων στις περιοχές μας επειδή ανησυχούμε για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών μας που όχι μόνο δεν έχει αρχίσει αλλά ακόμη σχεδόν 3 μήνες μετά τα ποτάμια δεν έχουν καθαριστεί από τα φερτά υλικά και τη λάσπη/άμμο για να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Τα μηχανήματα που μισθώνει η Περιφέρεια έχουν μειωθεί σημαντικά και οι εργασίες εντός των ποταμών επιβραδύνονται αντί να επιταχύνονται.

Τα μέτρα που έχουν παρθεί για τον επικείμενο χειμώνα είναι πρόχειρα και προσωρινά – π.χ. στον Λήλα αναχώματα από σάκους με άμμο κατά μήκος του ποταμού. Οι απαντήσεις που πήραμε κάθε άλλο παρά μας καθησυχάζουν ! Το χρονοδιάγραμμα μιλάει για ολοκλήρωση της μελέτης το πρώτο τρίμηνο του 2021 αλλά είναι άγνωστο πότε θα αρχίσουν ή ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα. Οι Δήμοι μας έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν γίνεται να επικαλούνται τη γραφειοκρατία!

Διαδικασίες όπως έκδοση υπουργικών αποφάσεων, περιβαλλοντικών αδειών και δημοπράτηση εργολαβιών καθυστερούν την έναρξη των έργων. Οι μελέτες για την οριοθέτηση των ποταμών και ρεμάτων υπάρχουν εδώ και χρόνια, επικαιροποιούνται κατά καιρούς και ξαναμπαίνουν στο συρτάρι.

Δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας !

Απαιτούμε από την Περιφέρεια να ολοκληρώσει τον καθαρισμό των ποταμών και ρεμάτων. Να μισθώσει επιπλέον μηχανήματα και να το προχωρήσει τάχιστα. Δεν μας αρκούν δικαιολογίες ότι την ευθύνη την είχαν πριν οι Δήμοι ή ότι οι πιστώσεις δεν φτάνουν.

Τώρα με ευθύνη του κράτους, με επιπλέον πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων να προχωρήσουν οι καθαρισμοί άμεσα. Απαιτούμε να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα.

Τα σχέδια από τη μελέτη να περιλαμβάνουν και την ορεινή και την πεδινή κοίτη των ποταμών. Η κυβέρνηση μπορεί με διαδικασίες κατεπείγοντος να αποταμιεύσει κονδύλια και να προσπεράσει γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Θέλουν να προστατεύσουν τις ζωές μας και τις περιουσίες μας;

Ή θα μας αφήσουν απροστάτευτους σε επόμενη καταιγίδα;

Επιτροπές Κατοίκων Ληλαντίου και Καστέλλας 

Πέμπτη 29/10"

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου