Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

ΧΡ. ΠΑΓΩΝΗΣ: "Ανιστόρητη" η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την Δημοτική Αγορά!!


Η υποβάθμιση των ενεργειών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής από την καινούργια, προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην Δημάρχου Χρ. Παγώνη!

Δείτε την ανακοίνωση....


"Χαιρετίζουμε, με ιδιαίτερη χαρά, την έναρξη της διαδικασίας του Δημόσιου Διαγωνισμού για την ανάπλαση και ανάδειξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και της παρακείμενης Πλατείας.


Ενός Θεμελιώδους Ιστορικού και ταυτόχρονα Αναπτυξιακού έργου, που θα αλλάξει τόσο την εικόνα της περιοχής του Κέντρου όσο και τη λειτουργία της πόλης της Χαλκίδας ευρύτερα.

Αυτό το σημαντικό έργο οραματιστήκαμε σαν Δημοτική Αρχή αμέσως μόλις αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, τον ΣΕΠ 2014.

Αφού ολοκληρώσαμε τις δαιδαλώδεις και χρονοβόρες διαδικασίες για το ξεπέρασμα όλων των εμποδίων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της τότε Αντιπολίτευσης και σημερινής Δημοτικής Αρχής που καταψήφισε σε όλα τα στάδια τις πρωτοβουλίες μας και προέβη σε κάθε δυνατή ενέργεια για να αποτρέψει την κατασκευή του έργου, ολοκληρώσαμε την σύνταξη των μελετών και τις προβλεπόμενες εγκρίσεις, εξασφαλίσαμε τις αναγκαίες πιστώσεις και με έτοιμο τον σχετικό φάκελο, η σημερινή Δημοτική Αρχή δημοπράτησε το έργο.

Νοιώθουμε περήφανοι, γιατί συμβάλαμε καθοριστικά και αποφασιστικά, έτσι ώστε να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα της Προκήρυξης του Διαγωνισμού.

Ελπίζουμε να μην υπάρξουν άλλες σκόπιμες καθυστερήσεις.

Το έργο αυτό πολεμήθηκε λυσσαλέα και από ομάδα συμπολιτών μας που βρήκαν, δυστυχώς, συμμάχους μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της τότε Αντιπολίτευσης και οι οποίοι δεν έχαναν ευκαιρία να πολεμήσουν το συγκεκριμένο έργο της Δημοτικής Αρχής 2014 – 2019 και τον δήμαρχο Χρήστο Δ. Παγώνη, τον οποίο συχνά –πυκνά κατήγγειλαν στην Δικαιοσύνη, γιατί, όπως ισχυρίζονταν, «ήθελε να καταστρέψει το Μνημείο με τα σχέδια που προετοίμαζε».

Αλλά, φευ, τα συγκεκριμένα σχέδια έχουν αναρτηθεί πέριξ του κτιριακού συγκροτήματος της Αγοράς και υλοποιούνται σήμερα.

Η συκοφαντία και η προσπάθεια ακύρωσης του έργου, ευτυχώς δεν πέρασε. Η αλήθεια έλαμψε.

Είμαστε για ακόμη μια φορά περήφανοι για τις επιλογές μας.


Υ.Γ. : Η σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων, ότι: «…… Η Δημοπράτηση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών της παρούσας αλλά και των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών των τελευταίων 25 Χρόνων ….» θα ήταν τραγική αν δεν ήταν ανιστόρητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου