Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΓΙΟΥΛΗ ΚΟΚΟΡΗ: "Αδιαφορεί η Διοίκηση για το Ινστιτούτο Παπανικολάου!" (ακούστε)


Την παραίτηση της υπέβαλε η συγγενής του "Παγκόσμιου Γιατρού" καταγγέλοντας....


Με μία μακροσκελέστατη επιστολή το μέλος του ΔΣ εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτηση!

Ακούστε τι λέει στο ΡΑΔΙΟ1 για την εξέλιξη αυτή...




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Προς τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Παπανικολάου

34003, Κύμη Ευβοίας



Κοινοποίηση: 

Πρόεδρο Ινστιτούτου Παπανικολάου 

Μέλη Δ.Σ Ινστιτούτου Παπανικολάου 

Τύπος ευβοϊκός αθηναϊκός 

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος 

Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος 

Υπουργείο Εσωτερικών 

Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας 

Υπουργείο Οικονομικών 


Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2020

Κε Δήμαρχε και πρόεδρε του Ινστιτούτου Παπανικολάου,

Επιθυμούμε κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την τιμή που μας κάνατε να μας δεχθείτε το 2016 στο Διοικητικό συμβούλιο του Ινστιτούτου ως εκπροσώπους της οικογένειας Παπανικολάου, μετά από πρόταση του τότε Αντιπροέδρου, αειμνήστου Μαν. Σκουλάκη.

Είναι γνωστό πως το Ινστιτούτο Παπανικολάου που δημιουργήθηκε το 2005 (αρ. ΦΕΚ 40, τεύχος δεύτερο, 29/3/2005) διοικείται από εννεαμελές ΔΣ, με πρόεδρο τον εκάστοτε Δήμαρχο Κύμης –Αλιβερίου και μέλη που ορίζονται από το εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα περισσότερα από τα μέλη ως εκ τούτου δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους βασικούς σκοπούς του Ινστιτούτου, που σύμφωνα με το καταστατικό είναι «η παροχή πληροφόρησης σχετικά με τον καρκίνο και η δημιουργία Μουσείου Παπανικολάου».

Πιστεύαμε ότι με την παρουσία μας ως μέλη της οικογένειας στο ΔΣ θα είχαμε τη δυνατότητα, ως ανεξάρτητη φωνή με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα Παπανικολάου, να συμβάλουμε αποτελεσματικά συνεργαζόμενοι με τα μέλη του ΔΣ, στην ολοκλήρωση του έργου του Ινστιτούτου. Παράλληλα θα μπορούσαμε να προτείνουμε λύσεις, να επιταχύνουμε διαδικασίες και να στηλιτεύσουμε τα κακώς κείμενα.

Δυστυχώς μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια στο ΔΣ, διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση στο Ινστιτούτο Παπανικολάου παραμένει απολύτως στάσιμη.

Και εξηγούμεθα :

Οι σκοποί του Ινστιτούτου που αναφέρονται στο Καταστατικό δεν έχουν εκπληρωθεί στο παραμικρό.

Το μόνο που έχει πρόσφατα υλοποιηθεί είναι ο ιστότοπος του Ινστιτούτου, που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο με τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο οποίος παρέχει μόνο πληροφοριακά στοιχεία για τον Γ. Παπανικολάου και την γενέτειρα του Κύμη.

Όσον αφορά στον επίσης μείζονα σκοπό, τη μετατροπή της οικίας Παπανικολάου σε επισκέψιμο χώρο, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Δυστυχώς η πλειοψηφούσα Δημοτική αρχή της οποίας προΐστασθε, από την ημέρα της εκλογής της (2014 και 2019), έχει αποδειχθεί εντελώς ανεπαρκής.

Σεις ο ίδιος προσπαθήσατε κατά καιρούς να αναθέσετε σε τρίτους την διεκπεραίωση διαφόρων θεμάτων του Ινστιτούτου Παπανικολάου, χωρίς όμως να αγωνιάτε, να ενημερώνετε και να ελέγχετε για την υλοποίηση τους. Η άμεση συνέπεια της κίνησης σας αυτής ήταν η αποτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Θα μπορούσατε ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου, ν’ αναλάβετε σθεναρά τα ηνία του και να το «απογειώσετε», δρομολογώντας το ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ και καθιστώντας την σημείο αναφοράς των τουριστών και επισκεπτών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο! Αντί για αυτό αναλωθήκατε στην διευθέτηση μόνο των απαραιτήτων γραφειοκρατικών απαιτήσεων του Ινστιτούτου και σε ατέρμονες αντεγκλήσεις με τους πολιτικούς σας αντιπάλους μέσα στο ΔΣ, χωρίς εν τέλει κανένα θέμα του Ινστιτούτου να προχωρά και να επιλύεται ουσιαστικά.

Σε τούτο φυσικά «βοηθά» και το γεγονός ότι οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό ενός τέτοιου Νομικού προσώπου (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπαγόμενο στο Δήμο), είναι άκρως γραφειοκρατικές και για να διεκπεραιωθούν απαιτούν τον άψογο συντονισμό πολλών υπαλλήλων του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου, (άλλοι από τους οποίους υπηρετούν στην Κύμη και άλλοι στο Αλιβέρι), καθώς και υπαλλήλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας! Έχει διαμορφωθεί έτσι ένας απολύτως δυσκίνητος και δυσλειτουργικός φορέας, ο οποίος δυστυχώς αν δεν έχει μία εμπνευσμένη ηγεσία να τον κινητοποιήσει, είναι πολύ δύσκολο να επιτύχει.

Βεβαίως δίνατε πάντα, προσωπικά και ως πλειοψηφία, το παρόν στις ελάχιστες εκδηλώσεις του Ινστιτούτου που οργανώθηκαν -όπως διαπιστώνουμε εκ των υστέρων-, αποκλειστικά και μόνο για να «δείξει» το Ινστιτούτο ότι επιτελεί «έργο» και να δικαιολογήσει την ύπαρξη του!

Κάνατε τοις πάσι φανερό ότι το θέμα «Οικία Παπανικολάου» δεν αποτελεί προτεραιότητα της παράταξής σας στο Δήμο και για το λόγο αυτό αδιαφορείτε παντελώς για την ολοκλήρωση του.

Με βάση όλα τα παραπάνω και με τη συνεχιζόμενη άρνηση της ανταπόκρισης σας στις κατά καιρούς οχλήσεις μας για σύγκληση του ΔΣ, ώστε να ληφθούν πλέον αποφάσεις και να προχωρήσει το θέμα της οικίας, λάβαμε την απόφαση να σας γνωστοποιήσουμε την παραίτηση μας από τη θέση του μέλους και αναπληρωματικού μέλους του ΔΣ του Ινστιτούτου. Παπανικολάου. Πλέον η μη συνέχιση της παραμονής μας στο φορέα αυτό αποτελεί ζήτημα αξιοπρέπειας.

Λυπούμαστε για τη δυσάρεστη εξέλιξη αυτή, πιστεύουμε όμως ότι ανεξαρτητοποιούμενες εντελώς από το ΔΣ, θα συμβάλλουμε ενεργά ως μέλη της οικογένειας στην ανάδειξη της προσωπικότητας και του έργου του Γ. Παπανικολάου στην Κύμη.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας.

Με τιμή,

Γιούλη Π. Κόκκορη, οδοντίατρος, ερευνήτρια, μέλος ΔΣ Ινστιτούτου Παπανικολάου

Άννα Ι. Παγκάλου, λυρική καλλιτέχνης, αναπληρωματικό μέλος ΔΣ Ινστιτούτου Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου