Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΓΥΜΝΟ-ΕΡΕΤΡΙΑ Νεκροί 3 εργάτες και 1 βαρειά τραυματισμένος συνεργείου της ΔΕΗ από ηλεκτροπληξία (ακούστε)

Τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι στο Γυμνό Αμαρύνθου που ανήκει στον δήμο Ερέτριας στην Εύβοια όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρία τουλάχιστον μέλη συνεργείου της ΔΕΗ χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ άλλαζαν κολώνα της ΔΕΗ.


 

Κατά τη διάρκεια εργασιών τρεις εργάτες χτυπήθηκαν από το ρεύμα και σκοτώθηκαν ακαριαία.

Ο ένας από τους εργαζόμενους βρέθηκε να κρέμεται από τον στύλο της ΔΕΗ με τους άντρες της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν το πτώμα του αδικοχαμένου.

Το δυστύχημα έγινε στην πλατεία του χωριού, όπου γινόταν αντικατάσταση κεντρικής κολώνας με κατοίκους του χωριού να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της φρίκης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στο real.gr και στον Κωνσταντίνο Βρεττό, απέδωσε τα αίτια της τραγωδίας στην Εύβοια σε πιθανή «ταλάντωση στο καλώδιο με αποτέλεσμα μεταφέρει το ρεύμα στους άτυχους εργαζόμενους». Παράλληλα ζήτησε «διερεύνηση του δυστυχήματος».

«Είχαμε ένα τραγικό δυστύχημα και το να συλλυπηθούμε απλά τις οικογένειες είναι λίγο αυτή την στιγμή. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έγινε το δυστύχημα, η διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ είναι στο σημείο του δυστυχήματος.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε για κάποια τάνυση ενός σύρματος με αποτέλεσμα να γίνει μια ταλάντωση στο καλώδιο και να ακουμπήσει σε ηλεκτροφόρα καλώδια και να μεταφέρει το ρεύμα στους άτυχους εργαζόμενους. 

Συστήνεται αυτή την στιγμή η αρμόδια επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος και θα βγει συγκεκριμένη ανακοίνωση τόσο από τον ΔΕΔΔΗΕ όσο και από το συνδικάτο».

Ακούστε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου