Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ "Πήρα την πρωτοβουλία να μιλήσω σε μια γιατρό για να επισπεύσουν τη διαδικασία των εμβολιασμών, όμως η αντίδρασή της δεν ήταν η πρέπουσα…."

Πολύωρη αναμονή στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Χαλκίδας, βίωσαν όσοι βρέθηκαν εκεί το Σάββατο 3 Απριλίου, οπότε και είχαν προγραμματισμένο ραντεβού.


Την καταγγελία έκανε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, η κ.Υρώ Λέων, η οποία έζησε την ταλαιπωρία ως συνοδός συγγενικού της προσώπου.

Όπως δήλωσε στο εμβολιαστικό κέντρο υπήρχε πολύς κόσμος, και η αναμονή ήταν τουλάχιστον μιας ώρας, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι λόγω κούρασης να διαμαρτύρονται. 




«Πήρα την πρωτοβουλία να μιλήσω σε μια γιατρό για να επισπεύσουν τη διαδικασία των εμβολιασμών, όμως η αντίδρασή της δεν ήταν η πρέπουσα….», καταγγέλλει η κ.Λέων.

Παράλληλα επισημαίνει πως από εκείνη την ημέρα προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, προκειμένου να τον ενημερώσει για το περιστατικό, ώστε με τη σειρά του να προβεί σε ενέργειες, για την εύρυθμη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου.

«Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον Διοικητή. Καλώ κάθε μέρα, αλλά κάθε μέρα είναι σε τηλεδιασκέψεις, με ενημερώνει η γραμματέας του. Το μόνο που θέλω είναι να τον ενημερώσω για την κατάσταση που έζησα εγώ. Ελπίζω να μην συνεχίζεται η ίδια ταλαιπωρία των πολιτών και δη των ηλικιωμένων, που πάνε για να εμβολιαστούν».

Ακούστε την

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου