Σάββατο 10 Απριλίου 2021

ΝΑΝΣΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ "Διαδικασία παραλαβής των self tests απο τους δικαιούχους, και χρήσιμες συμβουλές" (ακουστε)

Τα self tests άρχισαν να διανέμονται από τα Φαρμακεία και ταυτόχρονα τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα self-testing.gov.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες θα καταχωρίζουν το αποτέλεσμα τους.

 

Η χορήγηση στους δικαιούχους, γίνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ.

Η καταχώρηση των self tests ανά ΑΜΚΑ γίνεται σε πραγματικό χρόνο για να αποφευχθούν φαινόμενα πολλαπλής ζήτησης των tests σε διαφορετικά φαρμακεία από το ίδιο άτομο.

Υπενθυμίζεται ότι από την προσεχή Δευτέρα (12/4), οπότε οι μαθητές των Λυκείων της χώρας θα επιστρέψουν στα θρανία τους, θα υποβάλλονται σε δύο self tests την εβδομάδα (Δευτέρα-Πέμπτη), όπως και οι εκπαιδευτικοί.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος χρειάζεται να γίνει επαναληπτικό τεστ αντιγόνου από επαγγελματία υγείας.

Σχετικά με τη γονική βεβαίωση, ότι το τεστ είναι αρνητικό, που θα πρέπει να φέρουν οι μαθητές για να πάνε στο σχολείο, η σχετική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη την Κυριακή. Όποιος όμως, δεν μπορεί να εκτυπώσει, θα μπορεί να αντιγράψει τα στοιχεία της ηλεκτρονικής βεβαίωσης και να την παραδώσει χειρόγραφα, με την υπογραφή του γονέα.

Η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Εύβοιας, Νάνσυ Παπαδάκη μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, για τη διαδικασία παραλαβής των self tests απο τους δικαιούχους, ενώ έδωσε και χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή χρήση τους.

Αυτό που επισήμανε είναι πως σε περίπτωση που το self test αποδειχθεί κατά τη χρήση του ότι δεν είναι έγκυρο ή είναι ελαττωματικό, δεν έχει ακόμα προβλεφθεί με ποιόν τρόπο θα μπορέσει ο δικαιούχος να προμηθευθεί και δεύτερο από το Φαρμακείο, αφού η πλατφόρμα «κλειδώνει» το ΑΜΚΑ, με την παραλαβή του ενός self test που δικαιούται ο πολίτης ανά εβδομάδα.

Ακούστε την

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου