CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Τρίτη, 27 Απριλίου 2021

Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ "Ανεπάρκεια ή σκοπιμότητα από την Περιφερειακή Αρχή";

Πρόγραμμα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις Στερεάς.


Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία», η περιφερειακή αρχή επέδειξε προχειρότητα και ανευθυνότητα, τόσο στη θέσπιση/υιοθέτηση των κριτηρίων όσο και στην επιλογή της οριζόντιας εφαρμογής του, παραβλέποντας τις διαφορές ανά κλάδο και ανά επιχείρηση. Γεγονός που αποδεικνύεται κι από σχετικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα ΕΣΠΑ, που κατατέθηκε στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Είναι γνωστό ότι πολύ λιγότερο του 10% του συνολικού αριθμού των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και ελάχιστοι αυτοαπασχολούμενοι, κατόρθωσαν την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Πέρα από το χαμηλό προϋπολογισμό του προγράμματος, ένα από τα χαμηλότερα σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες, πέρα από τον αποκλεισμό μικρών επιχειρήσεων είτε για τυπικούς λόγους είτε γιατί δεν έφτασαν τα χρήματα, πέρα από τη μεγάλη χρονική καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, απουσιάζει η αναλυτική ενημέρωση και άρα το στοιχείο της απόλυτης διαφάνειας.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου, ως προς τη τελική επιλογή των δικαιούχων.

Η περιφερειακή αρχή οφείλει, να ενημερώσει με επάρκεια και στοιχεία, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, τα όσα ακούγονται ως προς τη διαχείριση του προγράμματος. Η περιφερειακή αρχή οφείλει να αποδείξει ότι δεν λειτούργησε υπέρ των ημετέρων.

Με μια απλή ανάγνωση της κατάστασης των τελικών δικαιούχων, την οποία αλιεύσαμε από το διαδίκτυο, διαπιστώνεται ότι οι μόνες που δεν στηρίχτηκαν ήταν οι πληγείσες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα του λιανεμπορίου και της εστίασης.

Αντίθετα έλαβαν την επιχορήγηση μεγαλοϊδιοκτήτες εταιριών, επιχειρήσεις που είχαν σε αναστολή εργαζόμενους, επιχειρήσεις επώνυμων φιλοκυβερνητικών στελεχών καθώς συγγενείς και πολιτικοί φίλοι της περιφερειακής αρχής.

Η περιφερειακή αρχή οφείλει να διεκδικήσει ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα και αφού λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των επαγγελματικών ομάδων, να θεσπίσει εκείνα τα κριτήρια, που δεν θα αδικούν και δεν θα αποκλείουν, αυτούς που πραγματικά έχουν πληγεί και βρίσκονται σε απόγνωση.

Ένα νέο πρόγραμμα, που θα στηρίζει καθολικά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με περισσότερο ευέλικτα κριτήρια και με βάση τις προδιαγραφές που θέτουν τα επιμελητήρια και τα επιμέρους σωματεία.

Η “Στερεά Υπεροχής“ έθεσε το θέμα, στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπως επίσης και το ζήτημα που έχει προκύψει στο Δήμου Καρύστου, από την πρόθεση της Alpha bank, να κλείσει το υποκατάστημά της, εν όψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου.

Για τη «Στερεά Υπεροχής»

Δ. Αναγνωστάκης

Ακριώτου Θ, Λάμπου Σπ, Μελισσάρης Ι, Μπερμπερής Μ, Παρασκευάς Δρ, Σκούρας Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου