CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

ΕΣΤΙΑΣΗ "Η πλειοψηφία των καταστημάτων μένει εκτός και θα δούμε να μπαίνουν μαζικά λουκέτα!" (ακούστε)


Το πρόγραμμα επανεκκίνησης της εστίασης που παρουσίασε η κυβέρνηση, καλύπτει οριακά μόλις το 20% των επιχειρήσεων της Εύβοιας.


«Βατερλό», το χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Σωματείου, Βασίλης Ευθυμίου, που μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου.

«Αν δεν αλλάξει ο χρονικός προσδιορισμός που θέτει ως προϋπόθεση το Πρόγραμμα ενίσχυσης, τότε η πλειοψηφία των καταστημάτων μένει εκτός και θα δούμε να μπαίνουν μαζικά λουκέτα το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο Πρόεδρος.

Ακούστε τον
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης Εύβοιας «Ο Ξένιος Ζεύς»

Η ανακοίνωση των προϋποθέσεων του προγράμματος επανεκκίνησης των καταστημάτων εστίασης καλύπτει μέρος και όχι το σύνολο των καταστημάτων εστίασης του νομού μας αλλά και της χώρας. Παραθέτουμε τα επίσημα στοιχεία ,όπως δημοσιεύτηκαν τον Φεβρουάριο του 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Επιχειρήσεις εστίασης Ευβοίας : 2032

Τζίρος 2019: 85.888.968

Τζίρος 2020: 69.885.546

Μείωση : -18,6%

Δεν αντιλήφθηκε κανείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών μένει έξω απ’ το πρόγραμμα; Πως θα επανεκκινήσουν αυτά τα κατάστημα εστίασης; Διανύουμε τον έκτο μήνα με κλειστά τα καταστήματα εστίασης και επιλέχθηκε χρονικό σημείο αναφοράς ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος του 2020 ,διάστημα πριν την πανδημία; Η Εστίαση Ευβοιας διεκδικεί την ένταξη όλων των επιχειρήσεων που επλήγησαν πραγματικά απ’την πανδημία και συντάσσεται με τις προτάσεις της estiasigreece :

«Το πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της εστίασης καλύπτει το πάγιο αίτημα για κλαδικά και στοχευόμενα μέτρα. Ο σχεδιασμός του όμως έχει δυο πολύ συγκεκριμένα και σαφή ζητήματα που θα αποκλείσουν ουσιαστικά χιλιάδες επιχειρήσεις από την ενίσχυση.

1. Το διάστημα της μείωσης του -30% για το 2020 περιλαμβάνει μήνες (Ιανουάριο & Φεβρουάριο) κανονικής λειτουργίας.

Πρόταση: Το -30% να αφορά το διάστημα της πανδημίας όπως είναι και το εύλογο. Δηλαδή το διάστημα 1/4/2020 - 31/12/2020 ή αν πρέπει να συγκριθεί ημερολογιακό έτος το διάστημα 1/4/2020-1/3/2021.

2. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα υποκαταστήματα του 2019 & 2020 στο ίδιο ΑΦΜ, που αυξάνουν τον συνολικό τζίρο και δεν απεικονίζουν την πραγματική μείωση εσόδων.

Πρόταση: Πρόβλεψη για εξαίρεση των τζίρων των υποκαταστημάτων στον συνολικό τζίρο ώστε να γίνει διακριτή η πραγματική μείωση τζίρου στο κεντρικό.»

Για την διοικούσα επιτροπή «Ο Ξένιος Ζεύς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου