Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Μες στα πολλά παινέματα, τα πιο πολλά είναι ψέματα. !!


Η Στερεά Υπεροχής" για τα πεπραγμένα της περιφερειακής αρχής, "Κομπορρημοσύνης το ανάγνωσμα"!

Η Λογοδοσία της περιφερειακής αρχής δεν περιορίστηκε στα πεπραγμένα του 2020 αλλά ως συνέχεια της προηγούμενης αρχής, επιχείρησε μια συνολική αποτίμηση και παράλληλα προέβη και σε εξαγγελίες, για το επόμενο διάστημα.

Η διαδικασία εξελίχθηκε σε ένα κλίμα αμοιβαίων επαίνων και φιλοφρονήσεων, μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας, για το δήθεν μεγάλο έργο που παρήγαγαν, αποφεύγοντας οριακά τη βασκανία.

(Δείτε περισσότερα στο https://stereayperoxis.blogspot.com/)

Το “success story” της περιφερειακής αρχής, που εδώ και επτά χρόνια στηρίζεται κυρίαρχα στην επικοινωνία και ελάχιστα στο αποτέλεσμα, εξαντλήθηκε στην καταγραφή παρεμβάσεων αποκατάστασης των ζημιών, που προκάλεσαν τα φυσικά φαινόμενα αλλά φυσικά συνετέλεσαν και οι παραλείψεις της περιφερειακής αρχής, αφού επτά ολόκληρα χρόνια δεν μερίμνησε για τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και έργα ορεινής υδρονομίας.

Ο απολογισμός δεν περιλάμβανε καμία αναφορά σε αναπτυξιακές δράσεις, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία στη Στερεά, που ξεπερνά το 20%, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Καμία αναφορά σε έργα που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, καμία αναφορά στον αναπτυξιακό, δημοκρατικό προγραμματισμό, με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, για τη συγκρότηση ενός συνεκτικού και ολοκληρωμένου σχεδίου, που θα απαντά στις υπαρκτές ανάγκες του τόπου και των πολιτών.

Καμία αναφορά στα όργανα συμμετοχικής δημοκρατίας, αφού συνειδητά δεν λειτούργησαν και δεν αξιοποίησαν τόσο την επιτροπή διαβούλευσης όσο και τα θεσμό του συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης. Δύο θεσμοί λαϊκής συμμετοχής και κοινωνικού ελέγχου, που προφανώς απεχθάνονται οι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού και του συγκεντρωτισμού.

(Δείτε περισσότερα στο https://stereayperoxis.blogspot.com/)

Καμία ανάληψη ευθύνης, για όσα βιώσαμε με ΖΟΡΜΠΑ, ΘΑΛΕΙΑ, ΙΑΝΟ, με βάση τις παραλείψεις και την ολιγωρία της περιφερειακής αρχής, κανένα στοιχείο σοβαρής αυτοκριτικής.

Όλα, καλώς καμωμένα!

Ιδιαίτερα αυστηρή κριτική ασκήθηκε επίσης στην περιφερειακή αρχή, για την επιλογή κλειστού τύπου διαγωνιστικών διαδικασιών, στα έργα αποκατάστασης ζημιών από τα καιρικά φαινόμενα, για τις παλινωδίες στη διαχείριση του προσφυγικού, για την άτολμη στάση της στην υπόθεση της ΛΑΡΚΟ, για την προβληματική διαχείριση της Κωπαΐδας και του Μόρνου και φυσικά για τη μη ενεργοποίησή της στο θέμα των αιολικών πάρκων, που εξαπλώνονται στην Εύβοια και τη Στερεά, χωρίς ουσιαστική αντίδραση της περιφέρειας.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας, Δ. Αναγνωστάκης, συμφώνησε με την εκτίμηση της περιφερειακής αρχής ότι η Στερεά είναι ένας “κοιμώμενος γίγαντας” και συμπλήρωσε, πως αν δεν αλλάξει τον τρόπο που πολιτεύεται η περιφερειακή αρχή, δυστυχώς η Στερεά θα συνεχίσει τον ύπνο του δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου