Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Γ. ΚΑΒΑΘΑΣ "Δεν θα μπορέσουν όλες οι επιχειρήσεις να αντλήσουν ρευστότητα από το νέο εργαλείο στήριξης!" (ακούστε)


34.000 περίπου επιχειρήσεις απ’ τις 77.000 συνολικά που έχει ο κλάδος της εστίασης αναμένεται να λάβουν ενίσχυση που θα φτάνει το 7% του ετήσιου τζίρου τους και ως το ποσό των 100.000 ευρώ, προκειμένου να καλύψουν τα πρώτα έξοδα για την επαναλειτουργίας τους.


Οι αξιολογήσεις και εγκρίσεις των αιτήσεων των επιχειρήσεων της εστίασης αναμένεται να τρέξουν άμεσα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού, συναρμόδιων Υπουργών και εκπροσώπων των Ομοσπονδιών των Επαγγελματιών.

Το Πακέτο στήριξης φτάνει συνολικά τα 330 εκ. ευρώ και προέρχεται από κονδύλια του ΕΣΠΑ. Όμως δεν θα μπορέσουν όλες οι επιχειρήσεις να αντλήσουν ρευστότητα από το νέο εργαλείο στήριξης, καθώς οι απώλειες τζίρου του 2020 θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30%. Υπενθυμίζεται ότι το αντίστοιχο κριτήριο σε όλους τους γύρους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ήταν 20%, συνεπώς το όριο για το νέο πρόγραμμα είναι αυστηρότερο.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου για όσα ανακοινώθηκαν, ποιες επιχειρήσεις αφορά το πακέτο στήριξης της επανεκκίνησης, και πότε θα ανοίξει η εστίαση. Δική του πρόβλεψη ότι ο κλάδος θα επαναλειτουργήσει πριν τις 10 Μάη, μπορεί και πριν το Πάσχα. Άλλωστε αυτό επιθυμούν και οι εκπρόσωποι του. Εξάλλου τόνισε πως η διαδικασία εξέτασης των δικαιούχων του Προγράμματος μπορεί να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί άμεσα.

Ακούστε τον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου