Κυριακή 4 Απριλίου 2021

«Στερεά Υπεροχής» Eπιχειρούμενη συρρίκνωση της δημοκρατικής λειτουργίας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!


Η παράταξή μας, στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και πριν τη συζήτηση των θεμάτων της Η.Δ., έθεσε ως θέμα, το νέο εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση.

(Video με ολόκληρη την τοποθέτηση Δ. Αναγνωστάκη στο: https://stereayperoxis.blogspot.com/).
 

Όλες οι παρατάξεις του περιφερειακού μας συμβουλίου, συμφώνησαν με την πρωτοβουλία μας για συζήτηση και κατέθεσαν την αντίθεσή τους και την έντονη διαφωνία τους, πλην της παράταξης της περιφερειακής αρχής, για την επιχειρούμενη συρρίκνωση της δημοκρατικής λειτουργίας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στη συνεδρίαση κατατέθηκαν επίσης οι επίκαιρες ερωτήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων της «Στερεάς Υπεροχής», Γ. Σκούρα και Δρ. Παρασκευά, σχετικά με το Πανεπιστήμιο Στερεάς και τις δαπάνες του ΟΠΑΣΤΕ στη Π.Ε. Φωκίδας, οι οποίες θα απαντηθούν εγγράφως.
Η «Στερεά Υπεροχής» υπερψήφισε τα δύο έκτακτα θέματα, που αφορούσαν στη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Θερμοπυλών και στη διεκδίκηση του «Ράλι ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ».
Ζητήσαμε ωστόσο επιπρόσθετη πληροφόρηση τόσο για την εξέλιξη του σχεδίου διαχείρισης του προσφυγικού, από την πλευρά της περιφερειακής αρχής, όσο και για την οικονομική επιβάρυνση της περιφέρειας, από τη συγκεκριμένη διοργάνωσης του αγώνα και τη διαβεβαίωση για τη συμμετοχή και εμπλοκή στα δρώμενα της διοργάνωσης όλων των περιφερειακών ενοτήτων.
Στα θέματα της Η.Δ. καταψηφίσαμε την πρόταση της περιφερειακής αρχής σχετικά με το Π.Δ.Ε. ,αφού κατά την άποψή μας απουσιάζει μια συνολική και στοχευμένη αναπτυξιακή πρόταση, που θα κατοχυρώνει μια ισόρροπη και βιώσιμη προοπτική της Στερεάς. Σταθήκαμε θετικά σε διαχειριστικού χαρακτήρα ζητήματα και σταθήκαμε ουδέτερα στην έγκριση του Ισολογισμού 2016 (!), επισημαίνοντας τόσο τη μεγάλη καθυστέρηση έγκρισης όσο και τα ευρήματα των ορκωτών λογιστών, που εντόπισαν αρκετά προβληματικά σημεία.
Η παράταξή μας « Στερεά Υπεροχής», τιμώντας το θεσμικό της ρόλο, θα συνεχίσει την προσπάθειά της, για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, τη διαφάνεια και την ανάπτυξη της περιφέρειάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου