CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Τρίτη, 27 Απριλίου 2021

Μπάχαλο! Δεν ανοίγουν τελικά τα μπαρ – Ποτά μόνο στις… καφετέριες

Όσοι ανυπομονούσατε να πιείτε ένα ποτάκι στο αγαπημένο σας μπαράκι... συγκρατείστε τον ενθουσιασμό σας.


Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο ΚΑΔ που αφορά τις επιχειρήσεις των καφέ- μπαρ δεν θα ανοίξει στις 3 Μαΐου.Χιλιάδες ιδιοκτήτες που δραστηριοποιούνται με Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας 56.30.10.04 δεν θα υποδεχτούν τους πελάτες τους και θα παραμείνουν κλειστοί.

Την ίδια ώρα ωστόσο, καφετέριες, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία κλπ θα μπορούν να σερβίρουν αλκοόλ μέχρι τις 23:00, απόφαση που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους ιδιοκτήτες καφέ μπαρ, ενώ κάνουν λόγο για τεράστια αδικία και νοθεία. Η απόφαση προφανώς δεν έχει καμία βάση αφού ούτως ή άλλως όλα τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τραπεζάκια έξω, επομένως γιατί να μην ανοίξουν τα μπαράκια που σερβίρουν σε εξωτερικούς χώρους;

Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης έστειλε επιστολή στον Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή κο Σταμπουλίδη ζητώντας άμεση συνάντηση για την επανεξέταση των κανόνων επαναλειτουργίας και την εξαίρεση συγκεκριμένων ΚΑΔ.

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Η εξαίρεση εγείρει ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού αφού τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούν με βάση τις άδειες τους και όχι με τους ΚΑΔ ,οι οποίοι επελέγησαν για τυπικούς φορολογικούς λόγους .Ετσι θα έχουμε σε γειτονικά καταστήματα σερβίρισμα ποτών σε όσους έχουν 56.10 και απαγόρευση σε όσους έχουν 56.30».

Με αγωνία, οι επιχειρηματίες αναμένουν να εκδοθεί η ΚΥΑ στην οποία θα υπάρχουν διευκρινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΚΑΔ που θα ανοίξουν τη Δευτέρα του Πάσχα είναι οι εξής:
56.10 (εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία κ.λπ.)
56.30.10.03 (αναψυκτήρια)
56.30.10.06 (καφενεία χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια)
56.30.10.03 (αναψυκτήρια)
56.30.10.07 (καφετέριες)
56.30.10.14 (παραδοσιακά καφενεία).

Δεν θα ανοίξουν οι ΚΑΔ:
56.21 (δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις – catering) και
56.30 (υπηρεσίες ποτών – bar)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου