Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Τ. ΜΠΑΛΤΑΣ "Είναι ανήκουστο και ανεύθυνο, η Περιφέρεια να παρακολουθεί την εξέλιξη των αιολικών πάρκων, αμέτοχη!!" (ακούστε)

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απραξία της Περιφέρειας απέναντι στην τεράστια απειλή από τις στρατηγικές επενδύσεις, απευθύνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, για την Πέμπτη 15 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Η άρνηση του Περιφερειάρχη Στ.Ελλάδας, Φάνη Σπανού και του αντιπ.Περιβάλλοντος, Ηλία Κυρμανίδη στο περιφερειακό συμβούλιο της Παρασκευής 9/4, σχετικά με τη νομική υπεράσπιση του μισού νησιού, απέναντι στις ορέξεις των επενδυτών, με το πρόσχημα ότι θα συναντήσει κάποια στιγμή τον υπουργό, δείχνουν τις προθέσεις τους, παρά τα ψηφίσματα και τα λόγια μέχρι τώρα.

Οι προθεσμίες τρέχουν, ειδικά η πρώτη γραμμή υπεράσπισης είναι το ΣΤΕ μέχρι τις 11/5. Έχει χαθεί κρίσιμος χρόνος από την αρχή της γνωστοποίησης της απειλής χωρίς καμία κίνηση και χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η περιφέρεια δεν έχει μπει καν στο κόπο να αιτηθεί το φάκελο με τα στοιχεία για την υπόθεση.

«Θα πρέπει όλοι να είναι καθαροί στις προθέσεις τους. Ή με τους πολίτες της Εύβοιας ή με τους επενδυτές. Είναι ανήκουστο και ανεύθυνο, η Περιφέρεια να παρακολουθεί την εξέλιξη των αιολικών πάρκων, αμέτοχη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, Τάσος Μπαλτάς, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου.

«Θα πρέπει και η Περιφέρεια να αναλάβει το βάρος των ευθυνών που της αναλογεί».

Ακούστε τον 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου