Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

«Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ»: Από τον Ιούνη του 2014 δεν καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές!

Χωρίς να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές από τον Ιούνη του 2014 λειτουργεί η εταιρεία «Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ», με έδρα τον Πισσώνα Εύβοιας, με αποτέλεσμα να είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ΙΚΑ στο ν. Εύβοιας με χρέη που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης από το καλοκαίρι του 2013 εφάρμοσε με το «έτσι θέλω», μειώσεις μισθών, ενώ χρωστά δεδουλευμένα μέχρι και 6 μηνών σε εργαζόμενους μετανάστες.
Την εργοδοσία της «Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ» που για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει: «Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες της "Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ" βρίσκουν χρήματα για επενδύσεις που γίνονται ασταμάτητα αλλά και για να εγκαταστήσουν κάμερες παρακολούθησης του προσωπικού! Παράλληλα έχουν ιδρύσει και άλλη εταιρεία, την "ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ", μία ενέργεια από την οποία μπορούν να προκύψουν επικίνδυνα σενάρια για το σύνολο το δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς θα δώσουν ενιαία οι εργαζόμενοι όλου του κλάδου. Η Ομοσπονδία μας από τις 26 Μάη έχει καλέσει τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Καλούμε τους συναδέλφους στη "Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ" να βρίσκονται σε ετοιμότητα για απάντηση στην εργοδοσία. Να υπάρξει προετοιμασία για κλαδική απεργία μπροστά στη μάχη για την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου