Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

2,1 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση στο Παλιό Κτίριο Αποθήκης του ΟΣΕ Χαλκίδας

Η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ & ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα υπέγραψε την ένταξη του έργου «Εφαρμογή Νέας Χρήσης για τους Πολίτες σε Παλιό Κτίριο Αποθήκης ΟΣΕ» με δικαιούχο τον Δήμο Χαλκίδας.
To συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 2.103.181,73 € στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020.
Στο πλαίσιο του έργου χρηματοδοτείται η αποκατάσταση κτιρίου – Αποθήκης του ΟΣΕ και η επαναλειτουργία του ως Πολιτιστικού Πολυχώρου. Το κτίριο 524τ.μ βρίσκεται εντός του συγκροτήματος του σιδηροδρομικού σταθμού της Χαλκίδας σε κεντροβαρική θέση, πλησίον της παλαιάς γέφυρας Χαλκίδας (γέφυρα Ευρίπου) και μαζί με τον Κεντρικό Σταθμό ΟΣΕ, οριοθετούν ένα ιστορικό θύλακα που συμμετέχει ενεργά στο τοπίο και την ταυτότητα της πόλης.

Ειδικότερα, το κτίριο θα αποκατασταθεί και θα διαμορφωθεί ώστε να λειτουργούν
Πολυχώρος εκθέσεων, θεατρικών παραστάσεων, διαλέξεων και παρουσιάσεων.
Εκθετήριο μηχανών ελαιοτρίβησης και
Αναψυκτήριο

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, το κτίριο θα είναι πλήρως λειτουργικό ως ένας σύγχρονος πολιτιστικός πολυχώρος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δίνοντας μια σημαντική ώθηση στην πολιτιστική ζωή της πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου