Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Νίκος Γεροκωνσταντής: "Αυτά που μας θλίβουν... "

Αποτελεί πεποίθησή μου πως η ελπίδα ανάκαμψης από τις συνέπειες της κρίσης αλλά και από τις βαθιές παθογένειες και στρεβλώσεις από τις οποίες διαχρονικά υποφέρει η ελληνική κοινωνία, θα προκύψει από την Παιδεία, με την ευρεία έννοια της ουσιαστικής καλλιέργειας και μόρφωσης αλλά βεβαίως και με την αντίληψη της εκπαίδευσης σε δεξιότητες και προσόντα συμβατά με τα επιστημονικά επιτεύγματα και τις νέες τεχνολογίες.
Τα νέα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα κόσμο απαιτητικό και ανταγωνιστικό. Η άρνηση της άρσης των συνταγματικών εμποδίων για τη δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η υπονόμευση των πρότυπων σχολείων που αποτελούν διέξοδο για τα παιδιά από τις μη προνομιούχες κοινωνικά τάξεις αλλά και η ίδια η “δαιμονοποίηση” της αριστείας, συνθέτουν μια στρατηγική που συγκρούεται ευθέως με την ανάπτυξη της χώρας αλλά και με την κοινωνική ευημερία.

Για όλα αυτά αξίζει να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Από εμάς που αρνούμαστε την καχεκτική και μίζερη αυτή προοπτική και πιστεύουμε σ’ ένα μέλλον αξιοκρατικό και φωτεινό, η απάντηση θα έρθει σύντομα και θα είναι ηχηρή.

Νίκος Γεροκωνσταντής

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου