Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Αρθρο του Νίκου Γεροκωνσταντή "Αυτά που μας εμπνέουν..."


Στη δίνη της κρίσης και της απειλής της ανεργίας, ένας 24χρονος Έλληνας επιστήμονας αποφάσισε να μη λυγίσει από τις δυσκολίες.
 Έβαλε στην άκρη την κατάθλιψη, χρησιμοποίησε τα χρήματα από το επίδομα ανεργίας και βάλθηκε να μετατρέψει την ιδέα του σε πράξη. Δήλωσε συμμετοχή στο διαγωνισμό Call to Innovation που διοργάνωσε το TedxAcademy σε συνεργασία με το Singularity University των ΗΠΑ. 
Αναδείχτηκε νικητής με την ιδέα του Organery, μια πρόταση διαχείρισης απορριμμάτων με "κομποστοποίηση". Χρησιμοποιεί "έξυπνους" κάδους διαχείρισης που αναγνωρίζουν ψηφιακά το οργανικό DNA των απορριμμάτων. 
Ο πολίτης όταν τοποθετεί τα απορρίμματά του στους ειδικούς κάδους, υπάρχει ένας ειδικός αλγόριθμος που τα αξιολογεί  με βάση τη σύνθεσή τους και του εξασφαλίζει πόντους που αντιστοιχούν σε εκπτώσεις σε καταστήματα. 
Το έπαθλό του ήταν μια υποτροφία για το Singularity University στην Καλιφόρνια. Έτσι βρέθηκε από την Καλαμάτα στη Silicon Valley. Ο ίδιος δήλωσε:" Νομίζω ότι όταν πάψουμε να περιμένουμε το βόλεμα του δημοσίου, μπορεί και να αφήσουμε χώρο στα όνειρά μας να πάρουν υπόσταση. Πρέπει να τολμάμε να σχεδιάζουμε το μέλλον μας. Να βάζουμε ψηλά τον πήχυ".
Μπορεί η ιστορία του να μην αποτελεί τον κανόνα. Αυτή τη γνώση όμως πρέπει να τη φέρουμε πίσω στην πατρίδα μας. Σίγουρα η ταλαιπωρία και οι απογοητεύσεις δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές μας. Αλλά πόσο ελπιδοφόρο και σημαντικό είναι να βλέπουμε νέα παιδιά με ιδέες και πίστη ότι θα τα καταφέρουν!



του Νίκου Γεροκωνσταντή
Δικηγόρου
Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Εύβοιας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου