CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Παρέμβαση Δημάρχου Χαλκιδέων στην Ημερίδα για τις εξαγωγές

Οι δυνατότητες εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο Εύβοιας την Παρασκευή 19 Απριλίου.
Πριν την έναρξη των εργασιών έκανε παρέμβαση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος τόνισε ότι η ενημέρωση, μέσα από την ημερίδα θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση των εξαγωγικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην εκδήλωση αυτή ο Δήμαρχος Χαλκιδέων τόνισε τα εξής:

“Θερμά συγχαρητήσρια σε όλους όσοι πήραν τη πρωτοβουλία να διοργανώσουν στη Χαλκίδα την εξαιρετική, ενημερωτική εσπερίδα, η ελληνοαμερικανική Μορφωτική Ένωση.

Η θεματολογία και οι ειδικοί εισηγητές θα αναπτύξουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα όπως:

- Ο σχεδιασμός για μια επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια

-Τεχνικά ζητήματα πρόσβασης των ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ και ο ρόλος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

-Ο ι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αμερικανική αγορά κλπ

Η ενημέρωση αυτή, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην εκκίνηση της εξαγωγής αγροτικών προϊόντων στις ΗΠΑ, κάτι που θα ενισχύσει την απασχόληση σε πολλούς τομείς της οικονομίας και κυρίως της αγροτικής.

Με τον τρόπο αυτό τα τοπικά αγροτικά προϊόντα γίνονται ανταγωνιστικά, θα πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές και η Ελλάδα θα αποκτήσει τις δυνατότητες να μπει δυναμικά και ενεργά στη διεθνή αγορά, που είναι και το ζητούμενο. Άλλωστε τα αγροτικά μας προϊόντα χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα, απόρροια των άριστων γεωγραφικών και κλιματολογικών συνθηκών.

Το μέλλον των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων είναι πολλά υποσχόμενο, εξαρτάται όμως από τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν για:

· Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

· Την προσαρμογή των καλλιεργειών σε προϊόντα όπου υπάρχει διεθνής ζήτηση

· Τη συντονισμένη προώθηση των προϊόντων σε στοχευμένες αγορές πέραν της ΕΕ

· Τη διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την έρευνα και τις νέες τεχνολογίες και την ενημέρωση και επιμόρφωση των αγροτών/παραγωγώνΤο επιμελητήριο έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Δήμος την περασμένη εβδομάδα, διοργάνωσε το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο με θέματα την εξωστρέφεια, την τοπική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και παρουσίασε βέλτιστες πρακτικές από τοπικές επιχειρήσεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου