CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

ΓΙΑΤΙ ΚΑΗΚΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ...

Σίγουρο. Η πυρκαγιά στον πιο διάσημο ναό της Ευρώπης, και ό,τι συνωμοτικό θα την ακολουθεί τους προσεχείς αιώνες, θα γίνει ταινία, ταινίες να λες καλύτερα. Και βιβλία θα γραφτούν με ατέλειωτα πράγματα.
 Απίθανα πράγματα να λες καλύτερα. Γιατί τέτοια γεγονότα, π.χ. και εκείνο με την πτώση των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη το 2001, προσφέρονται στη φαντασία και την ανωμαλία κάθε πονηρού να γράψει τα δικά του.
Τελικά, τι έγινε; Τι, δηλαδή, έφταιξε και παραδόθηκε στις φλόγες η Παναγιά των Παρισίων; Το ψάχνουν. Και θα τη βρουν την αιτία. Γιατί μεγαλύτερη είναι η προσπάθεια των αρχών να διαπιστώσουν γιατί προέκυψε το μέγα κακό, παρά η προσπάθεια της κατάσβεσης της φωτιάς. Μιλάμε σοβαρά, και το λέμε μόνο για να τονίσουμε την πράγματι αληθινή αγωνία να δοθεί απάντηση στα ερωτήματα και τα... ίχνη της μεγάλης καταστροφής.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι υποψίες πέφτουν σε εμπλοκή, σε πιθανό βραχυκύκλωμα που παρουσιάστηκε στους ανελκυστήρες του ιστορικού ναού. Είχαν ξεκινήσει οι εργασίες για κάποια έργα συντήρησης. Και τα ασανσέρ είχαν τοποθετηθεί για να διευκολύνους τους εργάτες και τους τεχνικούς. Για ώπα, ρε.
Ερωτώ. Αυτό το τεράστιο σε μέγεθος και αξία έργο τέχνης που ολοκληρώθηκε πριν 800 χρόνια φτιάχτηκε με ανελκυστήρες; Μην πεις ''όχι'', γιατί θα υποτιμάς την τεχνολογία του παρελθόντος. Οι ανελκυστήρες της εποχής, χίλια χρόνια μετά Χριστό, έκαναν τη δουλειά τους χωρίς ηλεκτρισμό. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τις εργασίες στην Ακρόπολη Αθηνών, στις Πυραμίδες της Αιγύπτου κ.α.. Είναι απαγορευτικό ό,τι διευκολύνει τα έργα συντήρησης με ηλεκτρισμό, αλλά και τη χρήση χημικών κι άλλων άγνωστων ουσιών στους αιώνες της κατασκευής τους.
Θέλετε να φτιάξετε κάτι σ' αυτά τα πανάκριβα μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού, π.χ. την Παναγιά των Παρισίων; Οκέυ. Με τα μέσα, όμως, της εποχής της ανέγερσης του έργου. Αν ξεκινάς τη δουλειά με σύγχρονα μέσα, τότε δείνεις ασέβεια σ' αυτό που θέλεις να ανακαινίσεις, να αναπαλαιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου