Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Σε πολυχώρο πολιτισμού μετατρέπεται η παλιά αποθήκη του ΟΣΕ Χαλκίδας

Ακόμη ένα μεγάλο έργο και μάλιστα σε μια περιοχή που το είχε μεγάλη ανάγκη, όπως είναι αυτή του σιδηροδρομικού σταθμού της Χαλκίδας, στη δυτική πλευρά της πόλης, προωθεί ο Δήμος Χαλκιδέων, μετά την εξασφάλιση ποσού 2,1 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ από την ένταξη σε Κοινοτικό Πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και Τ.Σ. Ευγενίας Φωτονιάτα (11-4-20019) εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”, με ποσό 2.103.181€, το έργο “Εφαρμογή νέας χρήσης για τους πολίτες σε παλιό κτίριο αποθήκης του ΟΣΕ Χαλκίδας”.
Πρόκειται για την παλιά αποθήκη του ΟΣΕ, εμβαδού 524τμ., στην οποία θα αποδοθούν νέες χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής, για εκθέσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις, αλλά και για θεατρικές παραστάσεις, ενώ τμήμα του θα λειτουργεί και ως αναψυκτήριο. Επιπλέον, προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου 4.000τμ.
Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2016, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης υπέγραψε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ Α.Ε. Αθανάσιο Σχίζα σύμβαση μίσθωσης της αποθήκης και του περιβάλλοντα χώρου, διάρκειας 29 ετών.
Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, ο Δήμος Χαλκιδέων για τα πρώτα πέντε έτη και μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα, θα καταβάλλει ποσό 50€ μηνιαίως, ενώ για το υπόλοιπο διάστημα 1.750€ τον μήνα, αφού όμως γίνει συμψηφισμός και αφαιρεθεί το κόστος των έργων που θα γίνουν από τον Δήμο.
Όπως τόνισε στο Ράδιο1 ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, από το 2014 κιόλας, ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τη διοίκηση της ΓΑΙΟΣΕ Α.Ε. για μίσθωση του χώρου, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί, όπως άλλωστε απαιτούσαν και οι φορείς της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφηκε η σύμβαση μίσθωσης του χώρου για 29 χρόνια, συντάχθηκαν οι σχετικές μελέτες από τον Δήμο Χαλκιδέων και υποβλήθηκε η πρόταση στο Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά από σχετική πρόσκληση που είχε εκδοθεί για Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας.
Η προσπάθεια του Δήμου Χαλκιδέων καρποφόρησε, αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του  έργου, με ποσό 2.103.181 €, μετά από απόφαση της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευγενίας Φωτονιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου