Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Αεροψεκασμοί με Drones στις πλημμυρισμένες περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκτελεί ένα ολοκληρωμένο έργο καταπολέμησης κουνουπιών για την περιστολή της όχλησης που προκαλείται από τα κουνούπια, αναπτύσσοντας νέες καινοτόμες τεχνικές και σύγχρονα εργαλεία και τεχνολογίες στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου και για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών που έχουν προκύψει λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Δοκού Χαλκίδας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4/4/2019 αεροψεκασμός με τη χρήση ΣμηΕΑ (Drones). 
Οι δράσεις θα επιβλέπονται από επιστήμονες και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Στ.Ε., θα γίνονται σε χαμηλό ύψος και μόνο πάνω από τις συγκεκριμένες εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών. Στον αεροψεκασμό θα χρησιμοποιηθούν κατάλληλα προνυμφοκτόνα σκευάσματα, για το οποία έχει δοθεί η προβλεπόμενη άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο.
Οι ψεκαστικές παρεμβάσεις θα γίνουν από την ανάδοχο εταιρεία του έργου η οποία διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό, τεχνική και επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία σε τέτοιου είδους εφαρμογές
Επιβάλλεται η ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού από τους τοπικούς φορείς και αρχές, καθώς και η λήψη μέτρων, ώστε να αποκλειστεί η παρουσία πολιτών εντός των περιοχών διενέργειας των εφαρμογών αεροψεκασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου