Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Μιλούν για τον Σπανό τα ..."μελισσόπουλα" του, Σμπιλίρης-Λάμπρου και Σίδερη!! Ακούστε τι θυμούνται....

ΦΩΤΟ  Β. ΚΑΤΣΟΣ

Γιάννης Σπανός, ο τελευταίος "μεγάλος" Δήμαρχος της Χαλκίδας, που θα πρέπει να τον έχουν οι νεότεροι και επόμενοι ως παράδειγμα προς μίμηση και να διδαχτούν από τον τρόπο που διαχειρίστηκε το Δήμο, επέλεγε τους συνεργάτες του, διεκδικούσε και οραματιζόταν – υλοποιούσε, προλαβαίνοντας τις εξελίξεις.



Αυτό τονίζουν όλοι όσοι τον γνώρισαν και είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του.

«Ο Δήμος ήταν το μεγάλο του σπίτι. Αγαπούσε με πάθος τη Χαλκίδα και ήταν μια ανθρώπινη γεννήτρια ιδεών, ο Γιάννης Σπανός», ανέφερε μεταξύ άλλων, η Αλέκα Σίδερη, μιλώντας στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου.

Η Αλέκα Σίδερη, η οποία συνεργάστηκε μαζί του στην τελευταία του τετραετία στο Δήμο, το 1994, από τη θέση της αντιδημάρχου και αναπληρώτριας Δημάρχου, μοιράστηκε στιγμές από τη συνεργασία της με τον Γιάννη Σπανό. «Κάθε πετραδάκι της Χαλκίδας, φέρει την υπογραφή του. Ήταν οργανωτικός, εργατικός, σεβόταν τα οικονομικά του Δήμου. Ήταν ο τελευταίος μεγάλος Δήμαρχος και θα πρέπει οι νεότεροι να διδαχτούν από τον τρόπο με τον οποίο κουμαντάριζε το Δήμο»
 

Βαθιά συγκινημένος, μίλησε στη Ναντίν Γρηγορίου, ο Ηλίας Σμπιλίρης, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του Γιάννη Σπανού στο Δήμο Χαλκίδας από το 1978, αλλά τους συνέδεε μια μακρά φιλία, από τα χρόνια του σχολείου.

«Έχασα ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου, με το θάνατο του Γιάννη Σπανού, του Δημάρχου μας», είπε ο κ.Σμπιλίρης και θυμήθηκε χαρακτηριστικές στιγμές από την παρέα τους, αλλά και τα Δημαρχιακά.

«Θα πρέπει να είναι παράδειγμα για τους επόμενους Δημάρχους, ο Γιάννης Σπανός» 

Η Μαίρη Λάμπρου που μέχρι τα ..."στερνά" του Σπανού τον επισκεπτόταν στο σπίτι και συζητούσαν για το χθές και το σήμερα, μίλησε συγκινημένη στον Μάνο Παπαμακάριο στο ΡΑΔΙΟ1, αποκαλύπτοντας μοναδικές στιγμές από την συνεργασία της με τον Δήμαρχο!!

Ακούστε τους....

 
 

1 σχόλιο:

  1. κατάργησε τα διόδια στη παλαιά γέφυρα στην αρχή της πορείας του ,αυτό τον ανάδειξε. γιαυτο κέρδισε εκλογες κοντρα στο κόμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή