Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

33Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΩΝΕΣ-ΜΠΑΡΑΖ

Μέχρι τους "16" του κυπέλλου Ελλάδος έφτασε η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος, αφού ηττήθηκε σήμερα, 31-5-2015, από την ομάδα της Ερυθραίας με σκορ -  ½.  Η ήττα ήταν αναμενόμενη αφού η ομάδα μας παρατάχθηκε απέναντι σε μία πολύ ισχυρή ομάδα όπως αυτή της Ερυθραίας (που στην προηγούμενη φάση πέτυχε επική πρόκριση επί του Φυσιολάτρη Νίκαιας) χωρίς τον καλύτερο παίχτη της Επαμεινώνδα Κουρούση που βρίσκεται στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. Ο έτερος αστέρας και αρχηγός της ομάδας Αλέξανδρος Ρηγόπουλος-Τσίγκος αγωνίστηκε κανονικά όμως δεν ήταν  αρκετό, απέναντι σε μία ομάδα με 4 πολύ ισχυρούς παίχτες και έλο πάνω από 2100 έκαστος.

Το ματς:
Ρηγόπουλος -Τσίγκος Αλέξανδρος 1/2-1/2 Νικολάου Γεώργιος
Δούκας Πέτρος  0-1 Πανταβός Παναγιώτης
Τσουνής Σεραφείμ 0-1 Γρηγοριάδης Αλέξανδρος
Ισμίρογλου Βασιλική 0-1 Κωστούρος Αλέξανδρος
Από νωρίς το παιχνίδι φαινόταν προς τα πού πηγαίνει. Στις σκακιέρες 2 και 4 αγωνίστηκαν οι νεαροί Πέτρος  Δούκας και Βασιλική Ισμίρογλου που ηττήθηκαν από τους έμπειρους και πολύ ισχυρούς αντιπάλους Παναγιώτη Πανταβό (2195) και Αλέξανδρο Κωστούρο (2122) αντίστοιχα. Στην 3η σκακιέρα αγωνίστηκε λευκός ο Σεραφείμ Τσουνής απέναντι στον Αλέξανδρο Γρηγοριάδη (2153), όμως παγιδεύτηκε λίγο μετά το άνοιγμα για να ηττηθεί εν τέλει εύκολα. Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι από άποψη δυναμικότητας αντιπάλων έγινε στην πρώτη σκακιέρα μεταξύ του Ρηγόπουλου και του Γεωργίου Νικολάου (2279). Ο Αλέξανδρος Ρηγόπουλος-Τσίγκος βλέποντας τους συμπαίκτες του σε εμφανώς χειρότερες θέσεις αποδέχτηκε την πρόταση ισοπαλίας που του έγινε για να γράψει το τελικό 3½ -  ½. 
Ο αγώνας έγινε στην έδρα του ΑΜΕΣ Ν. Ερυθραίας.
Μετά το πέρας του αγώνα ο κ. Γιώργος Τσουνής με τους σκακιστές και την σκακίστρια της Ακαδημίας Χαλκίδος, Αλέξανδρο Ρηγόπουλο-Τσίγκο, Σεραφείμ Τσουνή, Πέτρο Δούκα και Βασιλική Ισμίρογλου, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Zougla.gr και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην Διεύθυνση και τους εργαζομένους, για την στήριξη-χορηγία της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος στις αγωνιστικές της δραστηριότητες αλλά και στις σκακιστικές διοργανώσεις της στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.
Εκ μέρους του Δ.Σ. των αθλητών/τριών, των μελών  και των χορηγών,
Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για το πάθος και την αγωνιστική συμπεριφορά που έδειξε στην μέχρι τώρα πορεία της στο θεσμό του κυπέλλου που έφτασε στους "16" ξεπερνώντας σε κάποια ματς τον εαυτό της και καλή επιτυχία στην ομάδα της Νέας Ερυθραίας στο Final-8! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου