Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

“Παγκάκι με ζαρντινιέρα: 5.700€, ζαρντινιέρα (χωρίς παγκάκι): 5.000€, καλλωπ. δαμασκηνιά: 600€”…

Ο “Ημεροδρόμος” δημοσιοποιεί το πλήρες κείμενο της εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Εργων του Δήμου Αθήνας.


Με τίτλο “προμήθεια και τοποθέτηση Αστικού Εξοπλισμού και φυτών για την εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοιού Covid-19” που από τα τέλη Μαίου αποτελεί απόφαση της δημοτικής αρχής.

Η συγκεκριμένη απόφαση που ψηφίστηκε στην οικονομική επιτροπή από την πλειοψηφία της παράταξης του δημάρχου κ.Μπακογιάννη, αφορά σε μέτρα που θα ισχύσουν προσωρινά και έως ένα εξάμηνο και θα έχει χαρακτήρα πιλοτικής εφαρμογής για την μετάβαση στο λεγόμενο
 “σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου”, το οποίο εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο με τις ψήφους των παρατάξεων του κ.Μπακογιάννη, του κ.Ηλιόπουλου, του κ.Γερουλάνου, του κ.Βουλγαράκη, του κ.Καπερνάρου. Καταψήφισε η “Λαική Συσπείρωση” με επικεφαλής τον κ.Σοφιανό που ανέδειξε το θέμα με την αρνητική της ψήφο και στην οικονομική επιτροπή, και η παράταξη του κ.Καραμπελιά.  
Παρατήρηση 1η: Η δαπάνη του “ενδεικτικού προυπολογισμού” ανερχόταν στα 1.108.165 ευρώ και μετά τον διαγωνισμό που έγινε διαμορφώθηκε στο 1.020.560 ευρώ. 
Παρατήρηση 2η: Μετά τον διαγωνισμό και τις εκπτώσεις που εξασφαλίστηκαν το παγκάκι με ζαρντινιέρα, για παράδειγμα, δεν θα κοστίσει στον Αθηναίο πολίτη 5.700 ευρώ (το τεμάχιο) αλλά 5.249,7 ευρώ, ή η ζαρντινιέρα 300χ300χ100cm δεν θα κοστίσει 5.000 ευρώ αλλά 4.605 ευρώ (η μία), ενώ η καλωπιστική δαμασκηνιά δεν θα κοστίσει 600 ευρώ αλλά 552,6 ευρώ (η μια).    
Παρατήρηση 3η: Μιλώντας στον ΣΚΑΪ (Τετάρτη 17/6/2020) ο δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι οι τιμές βρίσκονται σε αυτά τα ύψη επειδή πρόκειται για ειδικές κατασκευές, με ειδικές προδιαγραφές αντοχής στην φθορά, τα γκράφιτι και τους βανδαλισμούς και μεγάλο βάρος ώστε να μην μετατρέπονται σε πολεμοφόδια. Παράγοντες, δε, του Δήμου έλεγαν οι τιμές στους ενδεικτικούς προϋπολογισμούς είναι πάντοτε υψηλές σε σχέση με εκείνες που συναντά κανείς στην αγορά αλλά στην προκειμένη περίπτωση η απόφαση κατακύρωσης έγινε μέσα σε λίγες μέρες με αποτέλεσμα ο μειοδότης να δώσει έκπτωση μόλις 7,9% (ethnos.gr).
Παρατήρηση 4η: Ο “Ημεροδρόμος” παραθέτει τόσο τα επίσημα στοιχεία όσο και τις αναφορές του δημάρχου χωρίς κανένα σχόλιο. 
Παρατήρηση 5η: Τα σχόλια δικά σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου