Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΑΝ. ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΥ: " Η υποβάθμιση των Ψαχνών και οι κίνδυνοι των παράπλευρων επιπτώσεων" (ΔΕΙΤΕ)

Πίσω από δυο ταμπέλες που αναγράφουν με μεγάλα γράμματα ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ η ρίψη απορριμμάτων επέλεξε να καλύπτεται καιρό τώρα παρά τις οχλήσεις η αδιαφορία; ή η ανικανότητα ; της δημοτικής αρχής του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην περιοχή " Παλιούρη- Ραπαναδες" των Ψαχνών!

Σε απόσταση μάλιστα λιγότερη των 700 μόλις μέτρων από το τελευταίο σπίτι και το παράρτημα του Πανεπιστήμιου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας, στα Ψαχνά και εντός Οικιστικής ζώνης .


Μια αδυναμία μπορεί να επιφέρει ολέθριες επιπτώσεις τόσο
η Αν. Μπουροδήμου
στη υγεία των φοιτητών του Πανεπιστημίου όσο και των κατοίκων, αλλά και σε όσους δραστηριοποιούνται στις παρακείμενες επιχειρήσεις και γεωργικές καλλιέργειες της περιοχής.


Σε ένα χώρο -φιλέτο θα πω εγώ - με θέα τον Ευβοϊκό ασυνείδητοι επιχειρούν -αν δεν το έχουν ήδη όπως μαρτυρούν οι εικόνες- να το μετατρέψουν σε χωματερή !


Μια χωματερή που θα διαλύσει τη βιολογική καλλιέργεια στην περιοχή και σαφώς θα επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία της Πιστοποιημένης εταιρείας " ΒΟΥΡΔΑΝΟΣ ΙΚΕ" που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια εκεί και στηρίζει την τοπική οικονομία καθώς απασχολεί ένα αρκετά μεγάλο αριθμό ατόμων μόνιμα ή περιστασιακά.


Αλλά και των αγροτών και δεντροκαλιεργητων που μοχθούν στην ίδια περιοχή για να επιβιώσουν σε τόσο δύσκολες , δύσοσμες και επικίνδυνες συνθήκες.

Καθώς καθ ομολογία ατόμων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ,πρόσφατα στο χώρο αυτό εναπόθεσαν καρκινογόνα βιομηχανικά απόβλητα ( όπως αλουμινίου)


Διανύουμε μια χρονική περίοδο που η οικονομία των πολιτών του δήμου δυσχεραίνει (ΛΑΡΚΟ κτλ), ζούμε σε μια περιοχή που διαφημίζουμε και προσδοκούμε να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του δήμου (Πανεπιστήμιο, εταιρείες κτλ ) , προσδοκούμε την επαγγλματικη ανάπτυξη ,

Και όμως μετά λυπης μου βλέπουμε σε τόσο κοντινή αποστάση από το χώρο του Πανεπιστημίου και των τελευταίων σπιτιών των Ψαχνών το αδιανόητο γεγονός , να "στήνονται" σκουπιδότοποι - τύπου χωματερή- και εμείς οι πολίτες να γινόμαστε θεατές σε τέτοιες απαράδεκτες και επιβλαβείς για το περιβάλλον και για μας εικόνες.


Κρουουμε τον ΚΏΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΎΝΟΥ και της υποβάθμισης τόσων σημαντικών οικονομικών πηγών στην περιοχή των Ψαχνων.


Ευελπιστώ οι αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν την υποβάθμιση και καταστροφή κυριολεκτικά και μεταφορικά της τόσο όμορφης και αμφιθεατρική περιοχής. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου