Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας

Συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας Βαγέλλη Χατζημαργαρίτη και τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Δημήτρη Αναγνώστου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Aποτελούμενη από τον Βουλευτή Εύβοιας Μίλτο Χατζηγιαννάκη, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, τον πρώην Βουλευτή Γιώργο Ακριώτη, τον προηγούμενο Διοικητή του Νοσοκομείου Παναγιώτη Τζαφέρο και τον Συντονιστή της τοπικής οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Βουκούτη.

Αποκλειστικό θέμα της συνάντησης ήταν το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και ειδικότερα τα βήματα προετοιμασίας που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, με αφορμή και τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των απαιτούμενων ενεργειών για την ασφαλή μεταστέγαση και λειτουργία στον χώρο του νέου Νοσοκομείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και ως βασικές προτεραιότητες αναδείχθηκαν 1) η ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού και των ορίων δαπανών του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, 2) η εντατικοποίηση της πίεσης προς το Υπουργείο Υγείας για προκήρυξη όλων των κενών οργανικών (μόνιμων) θέσεων γιατρών που προβλέπονται στον υφιστάμενο Οργανισμό του ΓΝ Χαλκίδας, 3) η αξιοποίηση της συγκυρίας ώστε να τροποποιηθεί με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο ο Οργανισμός του ΓΝ Χαλκίδας (με σημαντική αύξηση των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων), αποτυπώνοντας την ενισχυμένη λειτουργία υφιστάμενων κλινικών και τμημάτων, την υποστήριξη νέων υπηρεσιών (λειτουργία μαγνητικού τομογράφου), καθώς και την πρόβλεψη για ανάπτυξη νέων υπηρεσιών (π.χ. αιμοδυναμικό εργαστήριο, γραμμικός επιταχυντής για ακτινοθεραπείες).

Παράλληλα εκφράστηκε προβληματισμός για την προσβασιμότητα στο νέο νοσοκομείο εξαιτίας του ιδιαίτερου κυκλοφοριακού φορτίου της περιοχής και τέθηκαν επιμέρους ουσιαστικά ζητήματα, όπως η αξιοποίηση του κληροδοτήματος Μπαφέρου, η ολοκλήρωση έγκαιρης μετακίνησης ιατρικού προσωπικού για τη λειτουργία ορισμένων έστω κρεβατιών (από τα 26 συνολικά που έχουν προβλεφθεί) για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και η ενεργειακή θωράκιση και αυτάρκεια του νέου Νοσοκομείου.

Σε κάθε περίπτωση η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου (εγκαίνια) δεν εξασφαλίζει την ουσιαστική υγειονομική αναβάθμιση της περιοχής. Αυτή είναι μία προσπάθεια που απαιτεί τεκμηρίωση, επιμονή, πολιτική βούληση και συστράτευση όλων των θεσμικών και πολιτικών εκπροσώπων της Ευβοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου