Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: "Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και πάνω απ' οποια ταλαιπωρία. Δρόμος ΚΛΕΙΣΤΟΣ σημαίνει ΚΛΕΙΣΤΟΣ!! (ΑΚΟΥΣΤΕ)

"Οταν λέτε οτι ο δρόμος στα Ηλια ειναι κλειστός, πρέπει να ειναι ΚΛΕΙΣΤΟΣ" τονίζει ο επικεφαλής της "Στερεάς Υπεροχής"!


Ο Δ. Αναγνωστάκης σχολιάζοντας την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Κελαιδίτη επεσήμανε οτι "η αξ'ια της ανθρώπινης ζωής ειναι πολύτιμη και δεν είναι δυνατόν να μπαίνει στην ζυγαριά με μικροπολιτικές εξυπηρέτησης".

Μίλησε στον Μάνο Παπαμακάριο και είπε ενδιαφέροντα πράγματα για την πρακτική της ηγεσίας της Περιφέρειας.

Ακούστε




Δείτε την απάντηση Κελαιδίτη


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Χαλκίδα, 20-06-2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ε.Ο. 8 «Χάνια Αυλωναρίου-Οριό-Οξύλιθος-Πλατάνα-Παραλία Κύμης», Ε.Ο. «Παράκαμψη Οξυλίθου» και Ε.Ο. 28 «Λουτρά Αιδηψού-Ήλια-Ροβιές»

Σε απάντηση της από 11-6-2020 ερώτησης σας που μας απευθύνατε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η Ε.Ο. 8 “Χάνια Αυλωναρίου – Οριό – Οξύλιθος – Πλατάνα – Παραλία Κύμης’’, καθώς και η Ε.Ο. ‘’Παράκαμψη Οξυλίθου’’ αποτελούν κομμάτι της σημαντικότερης οδικής αρτηρίας προς την πόλη της Κύμης, το λιμάνι της και κατ’ επέκταση τη Σκύρο. Η πρόσφατη διακοπή της κυκλοφορίας λόγω βλαβών στο τμήμα Στόμιο – Πλατάνα του ανωτέρω άξονα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία της ευρύτερης περιοχής. Καθόσον έχουν πλέον ολοκληρωθεί οι εργασίες προσωρινής αποκατάστασης και συντήρησης στο τμήμα της οδού Στόμιο – Πλατάνα, έχει τοποθετηθεί σχετική προειδοποιητική σήμανση σε όλο το μήκος της οδού και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοπράτηση έργου συνολικού Π/Υ 15.320.000,00 € με ΦΠΑ το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Π.Σ.Ε. και αποσκοπεί στην οριστική επίλυση του εν λόγω προβλήματος, ο ανωτέρω οδικός άξονας έχει αποδοθεί στην κυκλοφορία υπό περιορισμούς και συνεχή παρακολούθηση.

Όσον αφορά την Ε.Ο. 28 Λ. Αιδηψού – Ήλια – Ροβιές, δεν έχει αλλάξει το καθεστώς απαγόρευσης της κυκλοφορίας εδώ και αρκετά χρόνια. Συγκεκριμένα, στην ανωτέρω επαρχιακή οδό έχουν τοποθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια (πλέον των δύο δεκαετιών) πινακίδες απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω κατολισθήσεων στις οποίες αναφέρεται «Προσοχή Κατολισθήσεις. Δρόμος κλειστός για όλα τα οχήματα.» στον κόμβο των Ροβιών και στην έξοδο των Λουτρών Αιδηψού. Για την αύξηση της οδικής ασφάλειας της εν λόγω οδού η Π.Σ.Ε. έχει επίσης εντάξει έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της, συνολικού Π/Υ 8.000.000,00 € με ΦΠΑ, με τίτλο «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων της οδού Ροβιές – Ήλια – Λ. Αιδηψού». Μετά τη διάλυση της σύμβασης του έργου με τον αρχικό ανάδοχο, εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 171/11-2-2020 Απόφαση της Ο.Ε. της Π.Σ.Ε., η συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου από τον 2ο κατά σειρά μειοδότη με ποσοστό έκπτωσης 54,88%, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Ν.4412/2016 και αναμένεται σύντομα η υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του.

Παραμένω στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πρόσθετη πληροφορία και βεβαίως για τις προτάσεις με κοινό γνώμονα την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση και διαχείριση των σημαντικών αυτών ζητημάτων για την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και τους συμπολίτες μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου