Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "Πογκρόμ μετακινήσεων-διώξεων υπαλλήλων στον Δήμο Χαλκιδέων"!! Ποιοί κρύβονται από πίσω; (ακούστε)


Πριν στεγνώσει το μελάνι καταγραφής των αποτελεσμάτων των εκλογών στο σωματείο εργαζομένων η Δημοτική αρχή (υποκινούμενη;) αντέδρασε ...ακαριαία!!


Η νέα διοίκηση του σωματείου καταγγέλει την Δήμαρχο οτι "Η χρονική στιγμή που επελέγη για να γίνουν οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις – μετακινήσεις, λίγες μέρες μετά τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της ανάδειξης του Προεδρείου του Σωματείου, καθώς και οι μετακινήσεις μελών του, κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να είναι."

Ακούστε τι ειπε στο ΡΑΔΙΟ1 και στον Μάνο Παπαμακάριο ο νέος πρόεδρος του σωματείου Στ. Παπαργυρίου....


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Ν.Π.Δ.Δ. & Ι.Δ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Πογκρόμ μετακινήσεων εργαζομένων στο Δήμο Χαλκιδέων.

 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις σημερινές μαζικές μετακινήσεις, τοποθετήσεις στις οποίες προέβη η Δημοτική Αρχή, που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας και σε κάποιους άλλους συναδέλφους δυσχεραίνουν ακόμα και την οικονομική τους κατάσταση.

Η τοποθέτηση σε καίριες θέσεις ανθρώπων που δεν έχουν την στοιχειώδη εμπειρία και γνώση του αντικειμένου, που καλούνται να υπηρετήσουν, θεωρούμε ότι θα δημιουργήσει συνθήκες εντάσεως μεταξύ των εργαζομένων και θα υστερήσει την επίτευξη του έργου των υπηρεσιών.

Λογιζόμενου του ότι βρισκόμαστε εντός συνθηκών πανδημίας, όπου οι υπηρεσίες στις όποιες υπηρετούσαν ή προΐσταντο οι μετακινηθέντες, κατά κοινή ομολογία (και της Δημοτικής Αρχής), ανταποκρίθηκαν πλήρως και ίσως με το παραπάνω στις προκλήσεις των καιρών, μας αφήνει ερωτηματικά για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

Η χρονική στιγμή που επελέγη για να γίνουν οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις – μετακινήσεις, λίγες μέρες μετά τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της ανάδειξης του Προεδρείου του Σωματείου, καθώς και οι μετακινήσεις μελών του, κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να είναι. Τη στιγμή μάλιστα που το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, δείχνοντας τις καλές προθέσεις του, έχει αιτηθεί, εγγράφως, από τις 3 Ιανουαρίου, συνάντηση με την κ. Δήμαρχο για την έκθεση των προβλημάτων των εργαζομένων, κάτι για το οποίο, μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει απάντηση.

Αντ’ αυτού η Δημοτική Αρχή, στα πλαίσια της διακριτικής ευχέρειας και εξαντλώντας όλα τα περιθώρια που είχε, έκανε «Νόμιμες», κατά τα άλλα τοποθετήσεις, αλλά σε καμία περίπτωση Ηθικές στην ουσία τους.

Οι πρακτικές αυτές που αναβιώνει η κ. Δήμαρχος έχουν καταδικαστεί από την Ελληνική Κοινωνία και έχουν τοποθετηθεί στις κακές αναμνήσεις μιας άλλης εποχής

Το Σωματείο, κατόπιν αυτών, θα παρακολουθεί πλέον στενά όλες τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που μπορεί να θέσουν, έστω και με έμμεσο τρόπο, σε αμφισβήτηση την εργασιακή επάρκεια, την αξιοπρέπεια των συναδέλφων εργαζομένων και θα ενεργήσει με κάθε Νόμιμο και Θεσμικό μέσο.

Χαλκίδα 10 Ιανουαρίου 2022

 

           Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γραμματέας

 

ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ                                             ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου