Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΛΙΜΝΗΣ "Οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις, θυμίζουν σε όλους μας τη γνωστή παροιμία ...ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!!!"


"Ανήκουμε σε τρεις διαφορετικές Δημοτικές Παρατάξεις, αλλά ενώνουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας για το καλό των συμπολιτών μας και αυτού του τόπου"
λένε σε ανοιχτή επιστολή!!

Η Επιστολή απευθύνεται στον Πρωθυπουργό και σε όλη την πολιτική ηγεσία, βουλευτές, Περιφερειάρχη και Δήμαρχο και εχει ως θέμα την ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που βρίσκεται ο τομέας υγείας σε όλο τον Δήμο!

ΔΕΙΤΕ την επιστολή...


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ

Δημοτικών Συμβούλων

Καρατζούδη Παναγιώτη

Κωνσταντίνου Ζήση

Παληού Ευστράτιου




ΠΡΟΣ

Πρωθυπουργό Ελλάδας

κ . Μητσοτάκη Κυριάκο

Υπουργό Υγείας

κ. Πλεύρη Αθανάσιο

Βουλευτές Ευβοίας

Κεδίκογλου Σίμο , κ . Ζεμπίλη Αθανάσιο

κ . Πνευματικό Σπυρίδωνα.

Αποστόλου Ευάγγελο , κ . Χατζηγιαννάκη Μιλτιάδη

κ. Μαρίνο Γεώργιο

Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση

Τοπική αυτοδιοίκηση Β. Ευβοίας



Αξιότιμοι κύριοι,

είμαστε Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας.

Ανήκουμε σε τρεις διαφορετικές Δημοτικές Παρατάξεις, αλλά ενώνουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας για το καλό των συμπολιτών μας και αυτού του τόπου.

Η Β. Εύβοια, χρόνια τώρα παρατημένη και εγκαταλελειμμένη από τα κέντρα εξουσίας, το μόνο που έχει αποκτήσει είναι προβλήματα από τις παθογένειες των εξουσιών και των τοπικών παραγόντων.

Με τις καταστροφικές φωτιές του Αυγούστου 2021 αλλά και μετά φάνηκαν οι ελλείψεις και οι υποστελεχωμένες Δημόσιες Υπηρεσίες. Καμία Υπηρεσία Κρατική, Περιφερειακή, Δημοτική δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν ακόμα να λειτουργήσουν σωστά, γιατί όλες τόσα χρόνια υπολειτουργούσαν, όλες είχαν και έχουν ελλείψεις τόσο στο απαραίτητο προσωπικό και στον απαραίτητο εξοπλισμό.

Κλάψαμε σαν πολίτες, θρηνήσαμε σαν πολίτες για την καταστροφή του περιβάλλοντος, της οικονομίας μας, αλλά μέχρι εδώ. Τώρα απαιτούμε πια από το κράτος να δει αυτόν τον τόπο και τους πολίτες του με το σεβασμό που τους αξίζει και όχι σαν πολίτες β κατηγορίας μέσα στην ίδια την πατρίδα τους.

Οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις που μας δίνουν διάφορες ιδιωτικές εταιρείες στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας ανάγονται σε ένα μάλλον μακρινό μέλλον θυμίζοντας σε όλους μας τη γνωστή παροιμία «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Αλλά για να ζήσουμε εμείς και οι συμπολίτες μας εδώ και στο παρόν μια από τις βασικές προϋποθέσεις είναι η προστασία της υγείας μας. Όπως όλοι θα γνωρίζετε καλά και ας κλείνετε τα μάτια τόσα χρόνια, απαραίτητη είναι η ενίσχυση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. Επίσης όλοι είστε ενημερωμένοι ότι η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια είναι στα χειροτέρα επίπεδα .

Η Β . Εύβοια με μόνιμο πληθυσμό 40.000 κάτοικους και τους καλοκαιρινούς μήνες 70.000, είναι ένας ως επί το πλείστον ορεινός όγκος με μεγάλη έκταση και με πολλά διάσπαρτα χωριά. Με ένα Κέντρο Υγείας στην Ιστιαία, που πολλοί αρέσκονται να το λένε Νοσοκομείο, και ένα στο Μαντούδι. Και τα δυο ελλιπώς επανδρωμένα σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Εμείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκφράζοντας την αγανάκτηση και τον θυμό των κατοίκων

Απαιτούμε και διεκδικούμε όλοι μαζί:

1. Άμεση πρόσληψη προσωπικού με την ειδικότητα του Διασώστη στο Κ. Υ. Μαντουδίου.

2. Στελέχωση με προσωπικό και λειτουργία του ΕΚΑΒ Δάφνης στον Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας.

3. Αλλαγή του στόλου με σύγχρονα ασθενοφόρα, και μάλιστα 4x4, επειδή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο ορεινό οδικό δίκτυο.

4. Λειτουργία της βάσης του ΕΚΑΒ στα Λουτρά Αιδηψού όλο τον χρόνο με 24ωρες βάρδιες.

5. Αλλαγή του στόλου των ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Ιστιαίας αποκλειστικά με 4x4.

6. Τοποθέτηση πλωτού μέσου για την μεταφορά των ασθενών στα Λ. Αιδηψού ή στην περιοχή με έλεγχο και πλοήγηση του Λιμενικού σώματος ( χειριστές κτλ.}.

7. Σύνδεση όλων των Κέντρων Υγείας της περιοχής με καρδιολογικό τμήμα, παιδιατρικό κτλ. μέσω Τηλεϊατρικής.

8. Δημιουργία κανονισμού σίτισης σε όλα τα Κέντρα Υγείας, ώστε να είναι δυνατή η παραμονή για νοσηλεία σε αυτά περιστατικών που χρειάζονται ολιγοήμερη παρακολούθηση.

9. Ιατρικό προσωπικό στο ΕΚΑΒ.

10. Προσλήψεις γιατρών και παραϊατρικού προσωπικού, στα κέντρα υγείας της Β . ΕΥΒΟΙΑΣ

11. Τα Κέντρα Υγείας αποκτήσουν άμεσα τη δυνατότητα να πραγματοποιούν όλες τις ιατρικές εξετάσεις.

12. Να ισχύσει η εντοπιότητα σε όλες τις προκηρύξεις στον χώρο της Υγείας για την Β. Εύβοια.

13. Πρόσληψη Νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα αγροτικά ιατρεία της Β. Εύβοιας.

14. Να αλλάξει ο δρόμος για την πρόσβαση στα ΤΕΠ του Κ. Υ. Μαντουδίου και να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης των οχημάτων των πολιτών καθώς επίσης και ειδικός χώρος απολύμανσης των ασθενοφόρων, ειδικά μετά την πανδημία covid-19

15. Εικοσιτετράωρη φύλαξη των χώρων στους οποίους βρίσκονται τα κτίρια των Κέντρων Υγείας με προσωπικό που θα προσληφθεί με βασικό κριτήριο την εντοπιότητα.

16. Χώροι απολύμανσης και καθαρισμού των ασθενοφόρων , ώστε να διασφαλίζετε η υγιεινή τόσο του προσωπικού όσο και των πολιτών . Και απαραίτητα η κατασκευή δοχείων με όλες προδιάγραφες για τα λύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου