Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΕΛΜΕ «Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την διά ζώσης εκπαίδευση» (ακούστε)


Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει ως καταχρηστική την κάθετη απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία τις μέρες μετά τον χιονιά σε όλη την Εύβοια, αφού υπήρξαν περιοχές, όπως ο Δήμος Χαλκίδας, όπου οι σχολικές μονάδες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν.


Επιπλέον, καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου για τηλεκπαίδευση και δηλώνει πως θα στηρίξει τους συναδέλφους που μπορεί να δέχτηκαν απειλές για συμμετοχή.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαρά Νίκα και επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία συζήτηση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

«Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την διά ζώσης εκπαίδευση»

Τα λόγια αυτά αποτελούν επίσημες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, λίγες μέρες πριν την επάνοδο της σχολικής κοινότητας στις σχολικές αίθουσες, στη χειρότερη φάση της πανδημίας, με 40000 κρούσματα ημερησίως. Θα περίμενε κανείς, μετά από τις δηλώσεις αυτές, η τηλεκπαίδευση να εγκαταλειφθεί στη λήθη τουλάχιστον. Αν και μετά από ένα αποτυχημένο πείραμα τέτοιας έκτασης κανονικά ακολουθούν παραιτήσεις. Ξαφνικά όμως, με την είδηση της πρώτης κακοκαιρίας, ένα μπαράζ άτυπων, ανυπόγραφων εντολών εξαπολύεται από το υπουργείο, που μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης επιχειρεί να ασκήσει πιέσεις να περάσουμε στην τηλεκπαίδευση για όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Η πολύπαθη Εύβοια (και όχι μόνο!) βρέθηκε έτσι πάλι στο έλεος όχι μόνο των φυσικών φαινομένων αλλά και της κυβερνητικής ανικανότητας και αναλγησίας. Ακολουθεί ένα πανδαιμόνιο, όπου κάποιοι/ες Διευθυντές/ντριες απλά προωθούν το μήνυμα, κάποιοι/ες πιέζουν λίγο παραπάνω και κάποιοι λιγότεροι/ες ζητούν και στοιχεία από τους συναδέλφους για το ΤΙ και το ΠΩΣ.

Όταν τα σχολεία κλείνουν με απόφαση αρμόδιου φορέα, χρειάζεται άλλη απόφαση, ενυπόγραφη, κάποιου υπηρεσιακού παράγοντα, που να μας υποχρεώνει να είμαστε στην υπηρεσία μας (και θα αναλάβει και τις οποιεσδήποτε ευθύνες για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί κάτω από έκτακτες συνθήκες λειτουργίας)

Καμιά υποχρέωση δεν υπάρχει για παροχή τηλεκπαίδευσης από το σπίτι μας με δικά μας μέσα. (ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ)

Δεν είμαστε απλοί εκτελεστές εντολών, αλλά παιδαγωγοί που μας ενδιαφέρει όλο αυτό, που έχει προκύψει μετά από δυο χρόνια εγκλεισμού και έκθεσης των μαθητών /τριών μας μπροστά στις οθόνες (αποσχολειοποίηση, τεράστια γνωστικά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, παραβατικές συμπεριφορές κ.λ.π).

Δεν έχουν όλοι/ες οι μαθητές/τριες εξοπλισμό και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Κάποιες οικογένειες δεν έχουν ούτε τα βασικά. Δεν είμαστε ανάλγητοι/ες μπροστά σε αυτή την υπαρκτή κατάσταση.

Η κ.Νίκα μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου.

Ακούστε την

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου