Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ "Δεν βγήκε ...λευκός καπνός από την συνάντηση με την Δήμαρχο!!"


"Μας έκανε παρατήρηση γιατί ήρθαμε, ως μη φρόνιμα παιδιά, σε επαφή με τους Αρχηγούς των άλλων Δημοτικών παρατάξεων πριν μιλήσουμε μαζί της και μας υπενθύμισε τις εξουσίες της."

Το νέο σωματείο των εργαζομένων του Δήμου συναντήθηκε τελικά με την Δήμαρχο Ελενα Βάκα , της απαρίθμησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι χωρίς όμως να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις-λύσεις σε αυτά!

Δείτε τι ακριβώς λέει το δελτίο τύπου του σωματείου:



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Ν.Π.Δ.Δ. & Ι.Δ.

Πληρ. Σκουμπρής Αργύριος

Υπεύθυνος Τύπου & Δημ. Σχέσεων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συνάντηση Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων με την κ. Δήμαρχο.

Σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 12:00 πραγματοποιήθηκε η, αιτηθείσα από τις 3 Ιανουαρίου, συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων με την Δήμαρχο κ. Ελένη Βάκα.

Το Προεδρείο υπέβαλε στην κ. Δήμαρχο υπόμνημα με τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και αφορούν μεταξύ άλλων:

Την ελλιπή συντήρηση του στόλου των οχημάτων και τους κινδύνους που αυτή ενέχει.

Την υποστελέχωση των Υπηρεσιών, με μέγιστο πρόβλημα στις Υπηρεσίες των Δημοτικών Ενοτήτων, την απαξίωσή τους και την υποκατάστασή τους σε πολλές περιπτώσεις από εργολάβους με αποτέλεσμα τα αντικείμενα να χάνουν το Δημόσιο χαρακτήρα τους και να ανοίγουν κερκόπορτες στα μικρά και μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Τις τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής στο Εργοτάξιο.

Την απαίτηση για διεξαγωγή κρίσεων, ώστε να υπάρξει αξιοκρατία στις Θέσεις Ευθύνης.

Την απόδοση των δεδουλευμένων υπερωριών των Διοικητικών Υπαλλήλων καθώς και εκείνων που εργάστηκαν για την καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η πλημμύρα του Αυγούστου του 2020.

Την φύλαξη των Κ.Ε.Π. και την προστασία των εργαζομένων τους, εκεί όπου παρατηρούνται φαινόμενα επιθέσεων από συναλλασσόμενους Πολίτες που αντιδρούν στην τήρηση μέτρων προστασίας κατά του covid.

Την τήρηση από τον ιατρό εργασίας του προγράμματος εμβολιασμού και τον προγραμματισμό των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων των εργαζομένων.

Τέλος έγινε αναφορά στο φλέγον ζήτημα των μαζικών μετακινήσεων εργαζομένων των τελευταίων ημερών.

Η κ. Δήμαρχος αφού συνεχάρη το νέο Δ.Σ. του Σωματείου δήλωσε ότι είναι δίπλα στους εργαζόμενους, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια.

Ξεκινώντας το λόγο, αφού μας είπε ότι για όλα φταίει ο covid, στην αναφορά της για την αναμενόμενη προμήθεια νέων μηχανημάτων σε λίγους μήνες, δεν μας διευκρίνισε τι ακριβώς θα γίνει στο μεσοδιάστημα με τα υπάρχοντα προβληματικά και ίσως επικίνδυνα οχήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν κυρίως την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αφού μας έκανε παρατήρηση γιατί ήρθαμε, ως μη φρόνιμα παιδιά, σε επαφή με τους Αρχηγούς των άλλων Δημοτικών παρατάξεων πριν μιλήσουμε μαζί της, μας υπενθύμισε τις εξουσίες της. Αλήθεια οι Δημοτικές Παρατάξεις δεν είναι Θεσμοί της Τοπικής Δημοκρατίας; Τι φοβάται η κ. Δήμαρχος από τις ενημερώσεις που κάναμε σε εκείνους που άμεσα ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις μας ενώ εκείνη μόνο μετά την δημοσίευση του Δελτίου Τύπου του Σωματείου, που κατήγγειλε τις μαζικές μετακινήσεις της ως πογκρόμ, ανταποκρίθηκε.

Διαβάζοντας βέβαια το Δελτίο Τύπου που απέστειλε σήμερα το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χαλκιδέων περί της συναντήσεώς μας θα έπρεπε να πάμε ήσυχοι για ύπνο, αφού όλα θα λυθούν, θα βρεθεί νέος χώρος για το εργοτάξιο και ως να βρεθεί και ως να κατασκευαστεί ο αμίαντος της οροφής θα πέφτει τριγύρω, οι εργαζόμενοι θα τρέχουν πίσω από τα δέντρα για την προσωπική τους ανάγκη ή θα παίρνουν το θάρρος να εισέρχονται στις «τουαλέτες».

Νόμιμες χαρακτηρίζει, χωρίς εισαγωγικά, τις ενέργειές της αν και στο ερώτημά μας ότι η τοποθέτηση ανθρώπων, χωρίς γνωστικό και εμπειρικό υπόβαθρο, σε άγνωστα σε αυτούς αντικείμενα, θα φέρει προβλήματα στο έργο των Υπηρεσιών, η κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι θεωρεί πρέπον να αλλάζουν πόστα οι υπάλληλοι και η όποια αποτυχία τον πράξεων της βαρύνει αυτήν.

Στην επισήμανση μας για το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού μας παράθεσε την πρόθεσή της για προσλήψεις οκτάμηνων συμβασιούχων. Αλήθεια γνωρίζει η κ. Δήμαρχος μετά από ποιο χρονικό διάστημα ένας εργαζόμενος των Διοικητικών Υπηρεσιών αρχίζει να είναι παραγωγικός για την Υπηρεσία; Σίγουρα δεν φτάνουν οκτώ μήνες.

Αντί να στοχεύουμε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού η κ. Δήμαρχος καταφεύγει στην παλιά δοκιμασμένη και αποτυχημένη συνταγή των συμβασιούχων, ανθρώπων που θα παραμένουν σε εργασιακή και πολιτική ομηρεία.

Εμείς θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας να έχουν το κεφάλι ψηλά και κανείς να μην τους ορέγεται ως πρόβατα σε σφαγή κατά τις επιλογές του.

Επειδή από την σημερινή συνάντηση «λευκός καπνός» δεν βγήκε, δεν ανακλήθηκαν, όπως ζητήσαμε οι μετακινήσεις, ούτε σαφείς απαντήσεις λάβαμε στα περισσότερα από τα αιτήματά μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες και σε συνεργασία με την ΠΟΕ- ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ θα ανακοινώσει, στους Συναδέλφους, τις αποφάσεις που θα λάβει και τις ενέργειες που θα πράξει.

    

Χαλκίδα 14 Ιανουαρίου 2022

 

        Ο Πρόεδρος  ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ                                                                                   

        Ο Γραμματέας     ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Η Ανακοίνωση της Δημάρχου

Συνάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων.
Συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τη λειτουργία του Δήμου.
Η Δήμαρχος, αφού συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων, επεσήμανε ότι θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και θα διεκδικεί μαζί τους τα δικαιώματα στις ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, όπως όλοι οι Δήμοι της χώρας, και ο Δήμος Χαλκιδέων σχετικά με την υποστελέχωση, λόγω των υγειονομικών συνθηκών, της κινητικότητας και των συνταξιοδοτήσεων, αυτό που χρειάζεται, όπως επεσήμανε, είναι η από κοινού προσπάθεια να εξασφαλιστούν περισσότερες θέσεις εργασίας και να γίνουν νέες προσλήψεις και περιμένει και τις ρεαλιστικές προτάσεις του Σωματείου σχετικά με το ζήτημα αυτό.
Όσον αφορά στο ζήτημα των μετακινήσεων εργαζομένων, η Δήμαρχος επεσήμανε ότι, όπως και οι ίδιοι δηλώνουν, είναι απόλυτα νόμιμες και έγιναν με αποκλειστικό κριτήριο τη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το σημαντικό είναι η αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Οργάνωσης, που ήδη μελετάται, προκειμένου να εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες, όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν υπέρ των κρίσεων και η Δήμαρχος διαβεβαίωσε πως μόλις είναι έτοιμα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ο Δήμος δεν θα καθυστερήσει καθόλου στις διαδικασίες.
Επιπλέον ο Πρόεδρος του Σωματείου παρέδωσε στη Δήμαρχο ένα κείμενο θέσεων που αφορούν, μεταξύ άλλων, στο στόλο των οχημάτων, στη λειτουργία των Κ.Ε.Π., στη διάθεση γραφείων στο Σωματείο, στον γιατρό εργασίας και στις υγειονομικές συνθήκες στους χώρους εργασίας.
Η Δήμαρχος ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί στους εργοταξιακούς χώρους, τα οχήματα και τα μηχανήματα του Δήμου, καθώς και για την προμήθεια 9 νέων απορριμματοφόρων και 18 νέων μηχανημάτων-οχημάτων, που πρόκειται να γίνει εντός του 2022.
Σχετικά με τη λειτουργία των Κ.Ε.Π., τους ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για την καλύτερη λειτουργία τους.
Τέλος, για τον γιατρό εργασίας, τους διαβεβαίωσε ότι τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από τη σύμβασή του, πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί των εργαζομένων και χορηγούνται συνεχώς τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.
Κλείνοντας τη συνάντηση, η Δήμαρχος ανέφερε ότι ήδη είναι σε εξέλιξη η ανεύρεση νέου χώρου για να μετεγκατασταθεί και να κατασκευαστεί νέο εργοτάξιο για τον Δήμο Χαλκιδέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου