Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Σε οικονομικό αδιέξοδο και οι πυρόπληκτες Τουριστικές επιχειρήσεις της Β. Εύβοιας!! Μόνο υποσχέσεις από το κράτος... (ακούστε)


Παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες Μητσοτάκη-Μπένου για οιξκονομική στήριξη των επιχειρήσεων της ..."κατα-καμμένης" Β. Ευβοιας, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική για τους επαγγελματίες!!

"Ειδικότερα οι Τουριστικές επιχειρήσεις είναι παρατημένες στο έλεος της γραφειοκρατείας και των αδηφάγων τραπεζών" είπε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο ο Γιώργος Μουρτοπάλας.

"Το καθεστώς προστασίας των αξιογράφων έληξε 31/12/21 και ήδη οι προμηθευτές εγείρουν ενστάσεις πιέζοντας για πληρωμή Με την απειλή για σφράγιση των σωμάτων Νομίζω πρέπει όλοι μας να κινητοποιηθούμε προς την κατεύθυνση για επιμήκυνση του χρόνου αναστολής .. τουλάχιστον έως 30/7/22 διαφορετικά κινδυνεύουμε να μείνουμε από καύσιμη ύλη ( ταμείο ) και να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα !! 
Οι επιχειρήσεις μας είναι τελείως απροστάτευτες , η περίφημη επιστρεπτεα βρίσκεται στην φάση κατάθεσης αιτήσεων έως 14/1 οι αποζημιώσεις στο 70% ως επιδότηση βρίσκονται στην διαδικασία πήγαινε έλα στο υπουργείο οικονομικών και για να μην χάνουμε τα λόγια μας ( γιατί η λογική έχει χαθεί ) προς το παρόν εκτός της κρατικής αρωγής στην αρχή ποσών 8.000 ευρώ καμμία ενίσχυση δεν έχει εκταμιευτεί Υπάρχει κάποιος να απαντήσει πως θα ανοίξουν αυτές οι επιχειρήσεις ;;; 
Βρισκόμαστε σε απόγνωση...." είπε περιγράφοντας την υπάρχουσα κατάσταση!!

Ακούστε....



Την απόγνωση των ανθρώπων του τουριστικού κλάδου της πυρόπληκτης Β.Εύβοιας αναγνωρίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, κ.Μιλτιάδης Χέλμης, επισημαίνοντας πως έχουν γίνει βήματα στήριξής τους, όχι όμως αρκετά.

Από την άλλη, υποστηρίζει πως κάτι αλλάζει στην Εύβοια τουριστικά, αν κρίνουμε από τις επενδύσεις που γίνονται και τα 5αστερα που δημιουργούνται, ωστόσο ο νομός υπολείπεται των υποδομών και του οδικού δικτύου, που κρίνονται αναγκαία αν θέλουμε να μιλάμε για τη δημιουργία ενός σύγχρονου τουριστικού προορισμού, ελκυστικού σε τουρίστες εγχώριους και του εξωτερικού.

Ακούστε τι δήλωσε ο κ.Χέλμης στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου