Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

ΜΠΕΤΣΙΟΣ ΝΙΚ "Ούτε ικανοποιήθηκα από τις ..θεωρίες του Σπανού, ούτε απαντήσεις εχω πάρει ακόμη στην καταγγελία μου"!! (ακούστε)


Διαψεύδει τις δηλώσεις Σπανού στην εφημερίδα "ΓΝΩΜΗ" ο Περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μπέτσιος ενώ "υπόσχεται" και συνέχεια!


Ο Μπέτσιος μίλησε στο ΡΑΔΙΟ1 και στον Μάνο Παπαμακάριολέγοντας ότι "ο Σπανός οχι μόνο δεν έδωσε απαντήσεις επιμένοντας στην ...θεωρία του λάθους (sic!) αλλά η υπηρεσία στο υπόμνημά της απαντά για εργασίες στις φωτιές ενώ το ερώτημα-καταγγελία ήταν για την θεομηνία ΘΑΛΕΙΑ"!

Ακούστε τι λέει....


Δειτε το Δημοσίευμα...



Δείτε τις παρατηρήσεις Μπέτσιου στις απαντήσεις της υπηρεσίας...

                                                                                                                                              Λαμία, 2-5-2022

Προς

την Οικονομική Επιτροπή ΠΣτΕ, συνεδρίαση 3-5-2022

 Νίκος Μπέτσιος

Θέμα: ΄΄Παρατηρήσεις επί των απαντήσεών σας΄΄

Απάντηση σε ερωτήματα αναφορά κ. Χρονά και κ. Μπέτσιου στην Οικονομική Επιτροπή σχετικά με δαπάνες πολιτικής προστασίας. Σχετ. Δ.Υ. /18-4-2022 έγγραφό σας

Σημεία που θίγονται

 

4.Ερώτημα σχετικά με το ύψος αμοιβής  ορισμένων μηχανημάτων στην Βόρεια Εύβοια (περίπου 500.000 € με ΦΠΑ)

Πραγματικά περιστατικά

Έγιναν εργασίες καθαρισμού ρεμάτων κλπ μετά τις πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια

Απάντηση στο συγκεκριμένο

Οι εργασίες που έγιναν μετά τις πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια (καθαρισμός ρεμάτων κλπ) κρίθηκαν επείγουσες ενόψει του επερχόμενου χειμώνα και ήταν συμπληρωματικές στις εργασίες που εκτελούντο από την ΠΕ Εύβοιας. Είναι γεγονός ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες μηχανημάτων,  διέθεσαν μεγάλο αριθμό μηχανημάτων  και έτσι προέκυψε το σχετικά μεγάλο ύψος αμοιβής το οποίο αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το θέμα που θέσαμε, με το από 11-4-22 έγγραφό μας προς την οικονομική επιτροπή δεν αφορά τις πυρκαγιές της Βόρειας Εύβοιας, αλλά τις  πλημμύρες από την θεομηνία ΘΑΛΕΙΑ, στις 9-8-20 στους Δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων και Χαλκιδέων. β. Δεν υποβάλαμε ερώτημα για το ύψος της αμοιβής του συγκεκριμένου οικονομικού φορέα ή για τις εργασίες που εκτέλεσε ( δεν το αμφισβητούμε, αφού δεν έχουμε τέτοιου είδους στοιχεία), αλλά γιατί, άλλα μηχανήματα αναφέρονται στη σύμβαση που υπέγραψε και διαφορετικά εγκρίθηκαν από την οικονομική επιτροπή. Απαντάτε  σε μη τεθέντα ερωτήματα αφενός και αφετέρου μπερδέψατε τις πυρκαγιές με τις πλημμύρες. Παρακαλούμε να απαντήσετε, εάν μπορείτε, σ΄ αυτό που ρωτάμε.

Αίτημα για χορήγηση στοιχείων δαπανών με συγκεκριμένους αριθμούς πρωτοκόλλου

Πραγματικά περιστατικά

Ζητούνται συγκεκριμένες δαπάνες με αριθμούς πρωτοκόλλου

Απάντηση στο συγκεκριμένο

Θεωρείται αυτονόητη η χορήγηση των στοιχείων που ζητούνται, αφού πρόκειται για ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ. Επειδή η αναπαραγωγή αυτών, λόγω του πολύ μεγάλου όγκου, είναι χρονοβόρα υπάρχει δέσμευση της υπηρεσίας για την επίδειξη όλων αυτών, ιδιαίτερα στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και την επιλεκτική αναπαραγωγή (φωτοτυπίες) όποιων στοιχείων κριθούν απαραίτητα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου