ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Β. ΕΥΒΟΙΑ "Αγρότες, κτηνοτρόφοι και λοιποί επαγγελματικοί κλάδοι έχουν να αντιμετωπίσουν λόγια του αέρα" (ακούστε)


Εννιά μήνες σχεδόν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Βόρειας Εύβοιας και η κατάσταση για τους πυρόπληκτους είναι απελπιστική, καθώς οι κούφιες υποσχέσεις και οι φιέστες από αξιολάτρευτους και θεόσταλτους συνεχίζονται.


Αποζημιώσεις δεν έχουν δοθεί, ζωοτροφές δεν υπάρχουν, προληπτικά μέτρα εν όψει του καλοκαιριού, οπότε και ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιών, ακόμα δεν έχουν ληφθεί, και αγρότες, κτηνοτρόφοι και λοιποί επαγγελματικοί κλάδοι έχουν να αντιμετωπίσουν λόγια του αέρα και γραφειοκρατία, που τους λυγίζει.

Και αναρωτιέται κανείς, τόσα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από εκδηλώσεις και εράνους, πού βρίσκονται και πού πήγαν.

Εν τω μεταξύ λίγο πριν το Πάσχα, πραγματοποιήθηκε ακόμα μια τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων του αγροτικού συλλόγου Μαντουδίου με τον Υφυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, κατά την οποία δεν δόθηκε κάποια λύση στα προβλήματά τους, παρά η υπόσχεση να τα ξαναπούν σύντομα….

Ο Στάθης Λιαγκάκης μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, για τη σύσκεψη με τον Υφυπουργό, αλλά τα προβλήματα που διογκώνονται όσο περνάει ο καιρός.

Από τα κυρίαρχα ζητήματα, που απασχολούν, είναι οι ζωοτροφές, που ακόμα δεν έχουν δοθεί στους κτηνοτρόφους. Υπήρξε πρόταση από την μεριά τους, που μετέφεραν στον κ.Κεδίκογλου, ο οποίος την είδε μεν θετικά, αλλά με δεδομένο πως το θέμα έχει αναλάβει η περιφέρεια, είπε χαρακτηριστικά πως «η περιφέρεια είναι ξένο μαγαζί…»

Ακούστε τα αποκαλυπτικά που λέει, ο κ.Λιαγκάκης, γιατί κάποιοι μπορεί να ξεχνούν, άλλοι να θέλουν να κουκουλώσουν το θέμα, όμως η πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια αργοπεθαίνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου