Τρίτη 3 Μαΐου 2022

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Προβληματισμός για Σπανό – Μουτζούρη – Φαρμάκη


Αυτή την περίοδο «τρέχουν» πολλές έρευνες σε όλη την επικράτεια. Ανάμεσα σε αυτά που μετρούν οι επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος είναι και η απήχηση των περιφερειαρχών. Ήδη μάλιστα, έχουν μαζέψει την πρώτη σοδιά.

Από τα πρώτα στοιχεία καταγράφεται δύσκολη εικόνα για τους εξής εν ενεργεία περιφερειάρχες: Τον Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανό, που δυσκολεύεται να πείσει κυρίως το εκλογικό ακροατήριο της Φθιώτιδας για τις ικανότητες του, τον αντάρτη στις προηγούμενες εκλογές στο Βόρειο Αιγαίο Κώστα Μουτζούρη, που παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να κάνει άνοιγμα στο Μαξίμου, έχει χάσει όλη την οργανωμένη νεοδημοκρατική βάση της περιφέρειας του και τον Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη.

Για τον τελευταίο ομολογώ ότι είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, αν και με την υπάρχουσα δημοσκοπική εικόνα, δύσκολα θα κέρδιζε μια δεύτερη θητεία. Υπάρχει και ένας ακόμη περιφερειάρχης, από τους αγαπημένους μάλιστα του συστήματος Μητσοτάκη, που έχει αρχίσει να παραπατάει για καλά.

Επειδή η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών σε επίπεδο περιφερειαρχών έχει έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, δεν είναι λίγοι εκείνοι στην Πειραιώς, που υποστηρίζουν ότι «κάνεις δεν θα πρέπει να θεωρεί εαυτόν σίγουρο για το χρίσμα…». Ακόμη κι αν αυτός είναι εν ενεργεία.

"ΠΗΓΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου