ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Ο Δ. Αναγνωστάκης ζητά ...εξηγήσεις από τον Σπανό στο Περιφερειακό συμβούλιο!


Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου.


Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,
σας ενημερώνω ότι θα κάνω χρήση του κανονισμού λειτουργίας του περιφερειακού μας συμβουλίου και συγκεκριμένα του άρθρου 14 παράγραφος 5, αιτούμενος τη συζήτηση - ενημέρωση για τα εξής θέματα:
⦁ Καταστροφές υποδομών στα όρια των δύο πυρόπληκτων Δήμων Ιστιαίας–Αιδηψού και Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας, από την κακοκαιρία της 18ης Μαΐου.
⦁ Υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων της βόρειας Εύβοιας.
⦁ Τροποποίηση Επιχειρηματικού Πάρκου Μαντουδίου από τύπου Α (υψηλής όχλησης) σε τύπου Β (μέσης όχλησης).
⦁ Γερμανικές αποζημιώσεις.

Συγκεκριμένα, ζητώ επίσημη πληροφόρηση για την έκταση των καταστροφών από την κακοκαιρία της 18η Μαΐου, την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών παρεμβάσεων στις καμένες περιοχές καθώς και ενημέρωση για τις ενέργειες της περιφερειακής αρχής, ως προς την άμεση υποστήριξη και αποζημίωση των πληγέντων συμπολιτών μας, των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των τοπικών επιχειρήσεων.

Ζητώ να ενημερωθώ για την πολιτική διαχείριση της περιφερειακής αρχής, στο ζήτημα της υποβάθμισης των σχολικών μονάδων της βόρεια Εύβοιας και συγκεκριμένα των Δημοτικών Σχολείων Αγίου, Αιδηψού, Γιάλτρων, Ελληνικών, Ωρεών και του Νηπιαγωγείου Ωρεών.
Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες αντιμετώπισε η περιφερειακή αρχή την πρόθεση του υπουργείου παιδείας και πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει το θέμα στο εξής.

Ποιες ενέργειες έχει κάνει η περιφερειακή αρχή, για την αναγκαία τροποποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Μαντουδίου από τύπου Α (υψηλής όχλησης) σε τύπου Β (μέσης όχλησης). Σας θυμίζω ότι υπάρχει σχετική απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος, μετά κι από σχετική εκδήλωση, σας ζητώ ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει κάνει η περιφερειακή αρχή, ως προς το μεγάλο ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων - αποζημιώσεων. Έγκυρες φωνές επισημαίνουν, ότι το πρωτοπόρο Δίστομο μοιάζει εγκαταλελειμμένο και πως οι αρμόδιοι φορείς εμφανίζονται αναιμικοί και αναποτελεσματικοί.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, στην οποία οι Διστομίτες εμπιστεύθηκαν την εκπροσώπησή τους, οφείλει να ενημερώσει λεπτομερώς για το τι έκανε, στα 15 χρόνια μετά το θάνατο του εμπνευστή και πρωτοπόρου Γιάννη Σταμούλη.
Παρακαλώ για τις δικές σας προβλεπόμενες ενέργειες.
Με εκτίμηση
Δ. Αναγνωστάκης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου