Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Η ΜΟΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Νέα γκάλοπ. Νέα πτώση της Νέας. Πάλιωσε η Νέα Δημοκρατία, αλλά λόγω ονόματος παραμένει νέα. Αφήνουμε στην άκρη το κρυόπλαστο αστείο και μπαίνουμε χοντρά στα σοβαρά, στα ουσίας θέματα.

Αντιπολίτευση ο Τσίπρας και δεν παίρνει επάνω του παρ’ ό,τι χάνει μια και δυο μονάδες η κυβέρνηση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ναι μεν κρατάει σταθερά το πόστο της αντιπολίτευσης ο Σύριζα, δηλαδή δεν χάνει τη θέση του ως δεύτερο κόμμα, αλλά δεν έχει τύχη να ξανακυβερνήσει.

Πέφτει η ΝΔ και δεν ανεβαίνει ο Σύριζα. Αν όχι στις απώλειες του Μητσοτάκη, πότε; Θα κερδίζει έδαφος ο Τσίπρας όταν επανακάμπτει ο Μητσοτάκης;

Κι όμως! Υπάρχει περίπτωση να ξαναβρεθεί στην κυβέρνηση, όχι βέβαια ως πρωθυπουργός, ο Τσίπρας. Αν – κι όποτε συμβεί – το πλάνο των ξένων να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να ''λυθεί'' το τουρκικό. Να υπογραφεί μι άλλη Συμφωνία τύπου Πρεσπών με τον Ερντογάν και να ξεκινήσει η ''συνεκμετάλλευση'' στο Αιγαίο.

Ένα τέτοιο προδοτικό σενάριο, που το καλοβλέπουν κάποιοι στην Ελλάδα, θα σταματήσει το μπαράζ απειλών της Τουρκίας, και θα ωφελήσει την Ελλάδα, διότι , λέει, όσα μας περισσεύουν σήμερα, όσα κάνει ταμείο το κράτος, ξοδεύονται σε εξοπλισμούς.

Και, βέβαια, μια τέτοια ιστορία δεν θα την προχωρήσει ποτέ μόνη της η ΝΔ. Μόνο αν έχει συμμετοχή και η αριστερά. Στο φινάλε, ιστορικά ποια άλλη εθνική σημασία έχει η κομματική δράση της αριστεράς στην Ελλάδα; Να κάνει αυτά που δεν έχει άντερα να αποφασίσει η δεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου