Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΣΤΑΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦ.:"Οι γιατροί θα αντιδράσουμε στη ...διάλυση του Νοσοκομείου από τον Σερέτη"!! Καταπέλτης ο Μαρκόπουλος... (ακούστε)


Αμεσες είναι οι αντιδράσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη νέα προσπάθεια του Σερέτη να αποψιλώσει το σύστημα υγείας στην Εύβοια για να .."εξυπηρετήσει" τους φίλους του στη Λαμία!!

Δείτε εδώ τις αποφάσεις του Υπεάρχη...

https://www.eviatoday.news/2022/05/blog-post_31.html#more

Ανάστατη η κοινωνία των γιατρών που συγκαλούν Εκτακτη Γενική Συνέλευση αυριο 24/5 στις 14.00 και να λάβουν αποφάσεις αντίδρασης παρουσία των προσκεκλημένων βουλευτών περιφερειάρχη και δημάρχων!

Ο νέος Πρόεδρος της ΕΙΝΕΒ Νικηφόρος Στάικος μίλησε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο.

Ακούστε τι είπε....


Για το ίδιο θέμα εκανε δηλώσεις στο ΡΑΔΙΟ1 και ο γιατρός και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μαρκόπουλος που χαρακτήρισε αυτές τις πρακτικές "πρακτικές του '60"!!

Ακούστε τι είπε...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ και από τον Σύλλογο των Εργαζομένων


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

….Και ο κατήφορος κυβέρνησης- 5ης ΥΠΕ- Διοίκησης συνεχίζεται…..

 

Με έγγραφο της 5ης ΥΠΕ μετακινούν παιδΙατρους από Χαλκίδα, Λιβαδειά και Κύμη, για να καλύψουν ανάγκες στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

 

                       Αυτό είναι το Νέο ΕΣΥ που οραματίζονται ….!

 

Για άλλη μια φορά ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας δημιουργεί, με αποφάσεις του, προβλήματα στη λειτουργία του Γ.Ν.Χαλκίδας.

Αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρο το Παιδιατρικό και το Μαιευτικό τμήμα του νοσοκομείου μας.

Ακολουθεί, εδώ και καιρό, μια πρακτική αποδυνάμωσης του νοσοκομείου Χαλκίδας, που ξεκίνησε με την μετακίνηση των αναισθησιολόγων, την τρίμηνη μετακίνηση της Αναισθησιολόγου-Δ/ντριας των επειγόντων στη Λαμία, και συνεχίζεται με τη μετακίνηση 4 παιδιάτρων και 1 παιδιάτρου από το ΓΝ-ΚΥΚύμης.

Δικαιολογώντας την απόφαση του αυτή ισχυρίζεται ότι οι μετακινήσεις γίνονται προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες του Γ.Ν.Λαμίας, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Γ.Ν. Λαμίας δεν λύνεται με τη μετακίνηση προσωπικού από άλλα όμορα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ και την αντίστοιχη αποδυνάμωσή τους, παρά μόνο με προσλήψεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει χθες.

Ευχής έργον θα ήταν, ο Διοικητής, αντί να αποδυναμώνει με συνεχείς παρεμβάσεις του το Νοσοκομείο μας, να φροντίσει να εγκριθεί επιτέλους ο Οργανισμός του νέου Νοσοκομείου (πράγμα που έπρεπε να είχε κάνει εδώ και δύο χρόνια από την μετεγκατάστασή μας, από το παλιό στο νέο), όπου εκεί θα αποτυπωθεί και η πραγματική. τραγική εικόνα της υποστελέχωσης και υπολειτουργίας.

 

Γνωρίζει πολύ καλά ότι:

·         δεν έχουμε ασφαλή στελέχωση σε όλα τα τμήματα και δεν τηρείται η κείμενη νομοθεσία για τις βάρδιες

·         οι γιατροί του νοσοκομείου μας, αναγκάζονται να κάνουν εφημερίες, πάνω από αυτές που ορίζει ο νόμος

 

Τη στιγμή που το νοσοκομείο Χαλκίδας:

Ø  σηκώνει μεγάλο βάρος περιστατικών, από όλη την Εύβοια, Βοιωτία και βόρειο τμήμα Αττικής

Ø  εξυπηρετεί τρεις δομές προσφύγων – μεταναστών (Ριτσώνας- Θήβα - Αυλώνα)

Ø  αυξάνεται ο πληθυσμός της περιοχής μας με τους παραθεριστές και οι προσελεύσεις ασθενών

  Θα περιμέναμε από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και όλους τους άμεσα αρμόδιους να τρέξουν τις διαδικασίες για τον νέο Οργανισμό του νοσοκομείου, βάση των απαιτήσεων του νέου κτιρίου.

  Να επισημάνουμε ότι με την απόφαση μετακίνησης των Παιδιάτρων ουσιαστικά δεχόμαστε τη διάλυση των δύο τμημάτων του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

 Δεν μπορεί από τη μία να έχουμε, εδώ και μήνες, την σύμπτυξη δύο τμημάτων, του Μαιευτικού – Γυναικολογικού με το Παιδιατρικό, για να λειτουργήσει 2η κλινική covid19 στο νοσοκομείο και τώρα να μετακινούμε παιδιάτρους για εφημερίες στη Λαμία. Οι δύο κλινικές αναγκαστικά λειτουργούν σε ένα διάδρομο, όπου μοιράζονται 15 κλίνες και δυστυχώς, συχνά, στις κλίνες του Μαιευτικού – Γυναικολογικού τμήματος νοσηλεύονται παθολογικά, χειρουργικά περιστατικά κτλ

 Να θυμίσουμε ότι τα δύο αυτά τμήματα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στο νέο νοσοκομείο με 15 κλίνες, το κάθε τμήμα, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και σήμερα έχει απαξιωθεί, πλήρως, η λειτουργία τους, με σύμπτυξή τους, μετακινήσεις προσωπικού σε άλλα τμήματα και τώρα με μετακινήσεις Παιδιάτρων σε άλλο νοσοκομείο.

Δεν έχει ανάγκη ο νομός μας από τη λειτουργία στελεχωμένου και εξοπλισμένου Παιδιατρικού και Μαιευτικού τμήματος;

 

Καλούμε Κυβέρνηση – Διοίκηση:

·        να πάρουν πίσω την απόφαση

·        να προχωρήσουν με τις απαραίτητες προσλήψεις, σε Λαμία και Χαλκίδα και σε όλα τα νοσοκομεία

·        να μην μετακινηθεί κανένας γιατρός, είναι πλήρης υποτίμηση της ιατρικής επιστήμης, με τραγικές συνέπειες και για τον ασθενή.

 

   Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και την ΕΙΝΝΕΥΒ να καταδικάσουν τις ενέργειες Υπουργείου - ΥΠΕ - Διοίκησης, να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

 

Καλούμε όλους τους Βουλευτές του νομού μας να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ την άμεση στελέχωσή του νοσοκομείου μας με το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Κοινωνίας μας.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου