Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ ΣΤ. : "Οι βροχές δείχνουν πόσο ανοχύρωτοι είμαστε. Επιτέλους να ασχοληθούν μαζί μας..." Ξύπνησαν μνήμες στο Μαντούδι! (ακούστε)


"Η χθεσινή (18/5) βροχή για άλλη μια φορά αποκάλυψε με τον χειρότερο τρόπο το πόσο ανοχύρωτοι βρισκόμαστε 9 μήνες μετά από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου πνίγοντας εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών σε Κρύα Βρύση, Μετόχι, Μαντούδι και Ζωοδόχο Πηγή."

Με μια ανακοίνωση που περιγράφουν την δεινή κατάσταση των ΑγροτοΚτηνοτρόφων στέλνουν μύνημα στην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας αλλά και του Υπ. Ανάπτυξης.

Το μέλος του σωματείου Στ. Λιαγκάκης  μίλησε στο ΡΑΔΙΟ1 για την υπάρχουσα κατάσταση υποστηρίζοντας ότι "αυτοί είναι μόνο για φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις,  στην περιοχή ερχονται σαν ...κλέφτες κρυφά και υπόσχονται λαγούς με πετραχείλια ομως ακόμα χρωρτάνε τις αποζημειώσεις του ΖΟΡΜΠΑ!"

Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου:


"Πριν περίπου ένα μήνα κυβερνητικά κλιμάκια πανηγύριζαν για τα μεμονωμένα αντιπλημμυρικά έργα που ξεκινούσαν στην λεκάνη τις Λίμνης. Η χθεσινή (18/5) βροχή για άλλη μια φορά αποκάλυψε με τον χειρότερο τρόπο το πόσο ανοχύρωτοι βρισκόμαστε 9 μήνες μετά από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου πνίγοντας εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών σε Κρύα Βρύση, Μετόχι, Μαντούδι και Ζωοδόχο Πυγή.

Οι πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια είναι απρόβλεπτο φαινόμενο μετά τις πυρκαγιές; Οχι !! Είναι πρόβλεψη που δυστυχώς θα ξανασυμβεί όσο καθυστερούν τα αντιπλημμυρικά και μάλιστα τόσο σίγουρη όσο σίγουρο είναι ότι ο ήλιος βγαίνει κάθε μέρα από την ανατολή. Εκτός αυτού, οι περιοχές αυτές έχουν πλημμυρίσει ξανά με την καταιγίδα ¨Ζορμπάς¨ το 2018.

Όλες αυτές οι ζημιές θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν οι αρμόδιοι (κυβέρνηση-περιφέρεια-δήμοι)που έχουν και την ευθύνη, είχαν έγκαιρα πραγματοποιήσει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα που διεκδικούμε επίμονα από την πρώτη στιγμή μαζί με τους υπόλοιπους κάτοικους τις περιοχής.

Τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση να προχωρήσουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα προστασίας μας.

Άμεσα καταγραφές των ζημιών (Τώρα- Όχι σ' ένα μήνα)

Αποζημιώσεις στο 100% για όλους τους πληγέντες από την πλημμύρα χωρίς τους γνωστούς κόφτες και αποκλεισμούς"

Ακούστε τι είπε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου