Κυριακή 8 Μαΐου 2022

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ Αποικιοκρατικού χαρακτήρα και ...εκβιαστικές οι απαιτήσεις του ΤΕΘΑ για την παραχώρηση του Τάγματος για το ΕΕΕΕΚ!! (δείτε το εγγραφο)


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!! Με συμβούλιο "δια περιφοράς"(!!) και "αρπα-κόλα" η Δήμαρχος θέλει να ληφθεί απόφαση για αυτό το σοβαρό θέμα και με τους ορους του ΤΕΘΑ!!


Προφανώς ..προφασιζόμενη το .."επείγον" (τώρα το θυμήθηκε) του θέματος ζητά από τις παρατάξεις του Συμβουλίου να συναινέσουν τόσο στις "παράλογες και εκβιαστικές απαιτήσεις του ΤΕΘΑ" , την στιγμή σε αρκετούς δήμους της Επικράτειας έχουν παραχωρηθεί ΔΩΡΕΑΝ πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις στούς Δήμους με πρώτο καί καλλίτερο ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ στη Λαμία,  όσο και στην επιλογή του οικοπέδου που θα κατασκευαστούν οι μόνιμες εγκαταστάσεις ΟΤΑΝ εδώ και δύο χρόνια περιορίστηκε στη δι' αλληλογραφίας διεκδίκηση (sic!) της επίλυσης αυτού του σοβαρού θέματος!!

Επίσης ...απαράδεκτη η αδιάφορη συμπεριφορά του Χαλκιδέου αρχηγού του στρατεύματος Κ. Φλώρου (που θέλει και να πολιτευτεί στο ..μέλλον) μπροστά σε ενα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα!! 

Δείτε το "προκλητικό" εγγραφο του ΤΕΘΑ πρός τον Δήμο για την παραχώρηση και προσέξτε την τελευταία παράγραφο του κειμένου....























































Δείτε την εισήγηση της Δημάρχου για το οικόπεδο κατασκευής νέων εγκαταστάσεων για το ΕΕΕΕΚ και την πιθανολογούμενη χρηματοδότηση!


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ για την αποδοχή των ορων του Ταμείου Εθνικής Αμυνας

Σχετικά με το με αρ. πρωτ. 14199/ΓΠ 9011/4-5-2022 έγγραφο του Τμήματος Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, που αφορά στο αίτημα του Δήμου Χαλκιδέων για παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου ΠΗΛΙΚΑ, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Χαλκίδας, εισηγούμαι τα εξής:

Να γίνουν δεκτοί όλοι οι όροι που έχουν τεθεί από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και αναφέρονται στο ανωτέρω έγγραφο, καθώς η αποδοχή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί προϋπόθεση για την έγκριση της εν λόγω παραχώρησης.

Να ζητηθεί η τριετής παραχώρηση να έχει το δικαίωμα της παράτασης για δύο επιπλέον έτη, με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο μερών.

Να διευκρινιστεί, όπως απαιτείται στο έγγραφο, ότι υπάρχει χώρος κατάλληλος για την κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων για το ΕΕΕΚ Χαλκίδας, ο οποίος βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως της Χαλκίδας, στο ΟΤ 1064, της συνοικίας Ζ΄, φέρει ΚΑΕΚ 12627509006, έχει συνολική επιφάνεια 23.595 τ.μ., και ανήκει στην ιδιοκτησία της πρώην Νομαρχίας Ευβοίας και νυν Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Ευβοίας). Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων, έχουν ήδη ξεκινήσει την εκπόνηση μελέτης, προκειμένου να υποβληθεί φάκελος πλήρης για χρηματοδότηση σε κατάλληλο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, με στόχο το ΕΣΠΑ 2021-2027.

Προς ενημέρωση των κ. Δημοτικών Συμβούλων, η ανωτέρω έκταση για την μόνιμη εγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ βρίσκεται στην περιοχή του Πάρκου Ελευθερίας, με ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς, και μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ, προκρίνεται ως κατάλληλη για τον σκοπό αυτό. Διερευνάται δε και η πιθανή περαιτέρω αξιοποίηση του χώρου για παρεμφερείς χρήσεις, όπως η μελέτη για κατασκευή Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου (ΕΝΕΓΥΛ), το οποίο στεγάζεται σήμερα σε μισθωμένο χώρο.

                                                                   Χαλκίδα 7/5/2022

                                                                       Η Δήμαρχος

                                                                       Έλενα Βάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου