Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

1125 οι πρώτοι φοιτητές του ΕΚΠΑ στην Χαλκίδα-Ψαχνα

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας» μετά και την ανακοίνωση του αριθμού των φετινών εισακτέων σπουδαστών στα πέντε νέα τμήματα του ΕΚΠΑ στις υποδομές του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας, στα Ψαχνά .

Η αύξηση του αριθμού των σπουδαστών σε 1.125 συνολικά από 250 που αναμένονταν, δίνει το έναυσμα για την επιτάχυνση των διαδικασιών που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Παγώνη για τη δημιουργία Τεχνόπολης – Σύμπλεγμα Τεχνολογίας, Τέχνης και Πολιτισμού (Τεχνόπολη Ευρίπου) στην ευρύτερη εδαφική περιφέρεια της πόλης της Χαλκίδας, ως χώρο ανάπτυξης καινοτόμων ερευνητικών, αναπτυξιακών και πολιτιστικών δομών.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση για την αύξηση των εισακτέων ανά τμήμα αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη του ότι ο Χρήστος Παγώνης με υπευθυνότητα έχει σχεδιάσει και προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις για να γίνει πράξη αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει  τις προσπάθειές του για την ανέγερση της Τεχνόπολης του Ευρίπου που θα έχει ως αποτέλεσμα μέσα στην επόμενη τετραετία πάνω από 5.000 φοιτητές να φιλοξενούνται στην περιοχή μας.
 1.125 εισακτέοι που θα φιλοξενηθούν στην περιοχή μας ανά τμήμα έχουν ως εξής:
 Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης , Αγροδιατροφής και Διαχειρίσης Φυσικών Πόρων – 230
 Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας – 135
 Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας – 300
 Τμήμα Τεχνολογίων Ψηφιακής Βιομηχανίας – 230
 Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου – 230

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου