Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ "Είθε την 31η Μαΐου να συνειδητοποιήσει κάθε καπνιστής τα οφέλη από την διακοπή του καπνίσματος "

Η 31η Μαΐου έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ως ημέρα κατά του καπνίσματος με στόχο να υπενθυμίσει στους πολίτες τις βλαβερές συνέπειες του ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος.
Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Δ. Αναγνώστου μίλησε στον Μάνο Παπαμακάριο.

"Το κάπνισμα είναι υπεύθυνο για πολλές ασθένειες με ανυπολόγιστο κόστος σε ανθρώπινες ζωές και σημαντική επιβάρυνση του Συστήματος Υγείας.
Οι καπνιστές καλούνται να αναλογισθούν την φθοροποιό επίδραση της καπνιστικής συνήθειας στην υγεία τους και να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό στην διακοπή της.
Αυτό είναι ιδιαιτέρως αναγκαίο στην χώρα μας, επειδή η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στο κάπνισμα, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επίσης η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια και στο παθητικό κάπνισμα , επειδή ο Αντικαπνιστικός Νόμος δεν εφαρμόζεται επαρκώς και οι καπνιστές δεν σέβονται ούτε προστατεύουν τους μη καπνιστές.
Στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και στην καλλιέργεια ενός αντικαπνιστικού ήθους καθοριστικό ρόλο παίζουν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι ιατροί και όλοι οι ενεργοί πολίτες της κοινωνίας.
Είθε την 31η Μαΐου να συνειδητοποιήσει κάθε καπνιστής τα οφέλη από την διακοπή του καπνίσματος για την προσωπική του υγεία καθώς και για την υγεία των αγαπημένων του προσώπων."


Ακούστε τι είπε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου