Κυριακή 26 Μαΐου 2019

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ "ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ"

Σε νέες απολύσεις προχώρησε ο όμιλος ΦΙΛΙΠΠΟΥ στο ΜΙΜΙΚΟ. Ο ίδιος όμιλος το προηγούμενο διάστημα είχε προχωρήσει και σε άλλες απολύσεις και ξεδιάντροπα, είπε στην επιθεώρηση εργασίας, που τον κάλεσε το συνδικάτο μας, πως δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους!
Ίσως δηλαδή οι συνάδελφοι, που οι περισσότεροι δούλευαν πάνω από δέκα χρόνια εκεί, δεν είχαν λιποθυμήσει ακόμα την ώρα της δουλειάς, άρα δεν θεωρούνται αρκετά καλοί για τα αφεντικά. Η συνέχιση των απολύσεων αποδεικνύει πως τόσο οι εφτά συνάδελφοι που πέταξε αυτή τη φορά στο δρόμο, όσο και οι προηγούμενοι, έχασαν τη δουλειά τους για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια ο όμιλος ΦΙΛΙΠΠΟΥ. Παράλληλα εξαπολύει κλίμα τρομοκρατίας πως θα συνεχιστούν οι απολύσεις, για να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στην επιχείρηση και να μη βρίσκει εμπόδια στα σχέδιά του.

Είναι μέρος της συνολικής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων που έχει εξαπολύσει εδώ και χρόνια, για να υπερασπιστεί την κερδοφορία του αξιοποιώντας τους νόμους που ψήφισαν αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τέτοια είναι η εντατικοποίηση, οι μειώσεις μισθών, τα τετραήμερα και τα εξαντλητικά ωράρια. Ακόμα και η ασφάλεια των εργαζομένων περνάει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας, που δουλεύουν χωρίς όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας. Είναι χαρακτηριστικό πως την ημέρα της μεγάλης χιονόπτωσης το χειμώνα, αντί να παρθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας οι εργαζόμενοι δούλεψαν 16 ώρες! Και τώρα απολύει δυο μέρες πριν τις εκλογές, δείχνοντας ποια είναι η ανάπτυξη για την επίτευξη της οποίας, κονταροχτυπιούνται τα κόμματα του κεφαλαίου και οι εντολοδόχοι τους σε δήμους και περιφέρειες.

Το Συνδικάτο μας καλεί όλους τους συναδέλφους στο ΜΙΜΙΚΟ να συσπειρωθούν στις γραμμές του και να υπερασπίσουμε, οργανωμένα τις δουλειές και τα δικαιώματά μας. Ο φόβος, όπως και η λογική να κάνουμε θυσίες για να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας, αποδείχθηκαν αδιέξοδο. Το ότι, σε αυτή τη λογική, αρκετοί από τους συναδέλφους που απολύθηκαν δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ για τα δικαιώματά τους, δεν έσωσε τις δουλειές τους. Η εμπειρία αποδεικνύει και στο ΜΙΜΙΚΟ, πως όσο κάνουμε πίσω, τα αφεντικά δεν μας ανταμείβουν, αντίθετα αποθρασύνονται.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ!

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ!

ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!

Το Συνδικάτο μας όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα στους συναδέλφους στο ΜΙΜΙΚΟ, έχοντας κάνει δεκάδες παρεμβάσεις. Τώρα ήρθε η ώρα να ξεπεράσει κάθε εργάτης στην επιχείρηση τους δισταγμούς του και να οργανωθεί στο Συνδικάτο. Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου