Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΟΥ ΓΕΡΟΚΩΝΣΤΑΝΤΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ.


Η προεκλογική περίοδος τελειώνει. 
Την Κυριακή ψηφίζουμε. Αποφασίζουμε για τους εκπροσώπους μας στην Ευρωβουλή αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Είναι οι πρώτες εκλογές μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια. Αυτό από μόνο του είναι σπάνιο φαινόμενο για τα δεδομένα της χώρας. 
Είναι η πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, που μας επιτρέπεται να ασκήσουμε το Δημοκρατικό μας δικαίωμα και να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον μας.

          Η κρίση  που μαστίζει την Ελλάδα εδώ και μια δεκαετία έχει αφήσει βαθιές πληγές, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά απειλεί και την κοινωνική συνοχή. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, η πιο ύπουλη και δύσκολα αναστρέψιμη συνέπειά της είναι το φλερτ με την απογοήτευση και την παραίτηση που υποβόσκει.
          Η κούραση και ο καθημερινός αγώνας για επιβίωση συμπιέζουν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά. Μας αποθαρρύνουν οι αδιέξοδες πολιτικές των τελευταίων χρόνων. Τα ψέματα και οι αυταπάτες των κυβερνώντων. Τα παιδιά μας που ενώ διαθέτουν επιστημονικές γνώσεις και άρτια εκπαίδευση, δραπετεύουν σε άλλες χώρες για να εξασφαλίσουν ένα μέλλον. Η ανεργία που καλπάζει. Η αποστροφή για επενδύσεις που στερεί την Αναπτυξιακή προοπτική. Η άγνοια και η ανεπάρκεια που αγκαλιά με την αλαζονεία μας στερούν ζωτικό χώρο και συκοφαντούν κάθε διαφορετική άποψη.
          Σας καλώ να πούμε ένα ηχηρό ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Η δική μας απόσυρση, σημαίνει απλά ότι κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για μας, ερήμην μας. Ειδικά τώρα, η μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι πολύ σημαντική. ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
          Επίσης, η συμμετοχή πρωτοεισερχόμενων υποψηφίων στον εκλογικό στίβο στην αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής, σηματοδοτεί κάτι πολύ ελπιδοφόρο. Εκφράζει έμπρακτα την αντίδραση στο νοσηρό κλίμα που επιδείνωσε η κρίση και διεκδικεί την ποιότητα που έχουμε ανάγκη για να ξεφύγουμε επιτέλους από τη μέγγενη του παλιού, του φθαρμένου, του αναποτελεσματικού, του ξεπερασμένου που στις περισσότερες περιπτώσεις έχει εξαντλήσει τα όρια του. Πάντα υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις που τις τιμούμε για την εμπειρία και την προσφορά τους στη συλλογική δράση.
          Οι δυνατότητες παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάτασης της χώρας, είναι ευδιάκριτες και αξιόλογες. Με επενδύσεις, με καινοτόμες ιδέες, με εργαλεία τις νέες τεχνολογίες, με ουσιαστική εξαγωγική δραστηριότητα. Με το δαιμόνιο του Έλληνα, που πάντα, διαχρονικά έβρισκε τρόπο να ξεπερνάει τις δυσκολίες και να διαπρέπει. Με αυτοπεποίθηση και δύναμη.
          Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου έχω την τιμή να είμαι υποψήφιος, έχει παραχθεί πολύ σημαντικό έργο ήδη από τη προηγούμενη θητεία με Περιφερειάρχη τον Κώστα Μπακογιάννη και Αντιπεριφερειάρχη τον Φάνη Σπανό. Σήμερα ο συνδυασμός με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Φάνη Σπανό και το συνδυασμό μας με τον εμβληματικό τίτλο “ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” διεκδικεί την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας για να συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για προκοπή και ευημερία. Για ασφάλεια και ουσιαστική παιδεία.
          Ειδικότερα για την Εύβοια, που φιλοδοξώ να εκπροσωπήσω και είναι αναμφίβολα ένας ευλογημένος τόπος, η πρωτογενής παραγωγή, ο τουρισμός και η ενέργεια, οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης δηλαδή, μαζί με τις πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, μπορούν να  αποτελέσουν το διαβατήριο εξόδου από την ανεργία και την ανέχεια.
          Σας καλώ να γυρίσουμε σελίδα και να ατενίσουμε το μέλλον με σχέδιο, με διάθεση για δουλειά, με αισιοδοξία, με χαμόγελο.
          Σας καλώ να μην είστε αμέτοχοι στη χαραυγή μια νέας εποχής.
          Σας καλώ να εμπιστευθείτε το Φάνη Σπανό και το συνδυασμό μας.
          Σας καλώ να δώσετε την ευκαιρία σε μας τους νέους υποψήφιους να υπηρετήσουμε το καλό του τόπου μας, με όση γνώση και εμπειρία διαθέτουμε.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου