Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ, ΤΑ ΠΟΤΑ, ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Σηκώνεις τα χέρια όταν δεν έχεις να πληρώσεις. Φαλήρησες. Μπατίρησες. Επτώχευσες. Και ο πτωχεύσας δεν έχει δικαίωμα μετά να στήσει νέα επιχείρηση. Παραμονές εκλογών κάποια πράγματα έχουν την αξία τους, άλλο ότι εδώ στην Ελλάδα τα περνάμε στο ντούκου. Γιατί δεν έχουμε μάθει ότι η χώρα μας οφείλει να λειτουργεί ως επιχείρηση.

Πατρίδα μας είναι, χώματα μας είναι, αλλά και το μαγαζί μας. Του δίνουμε και μας δίνει. Μια εταιρεία είναι το κράτος. Μια επιχείρηση. Εισπράττει φόρους και ξοδεύει για υγεία, παιδεία, αστυνομία, στρατό, πληρώνει όλον τον κόσμο που έχει προσλάβει προκειμένου να λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός, δικαστικούς, εφοριακούς, ταχυδρομικούς, σιδηροδρομικούς κ.α.
Γιατί η Ελλάδα, το μπουρδέλο Ελλάδα χρεοκόπησε; Επειδή σπαταλούσε περισσότερα απ' όσα κονομούσε. Και θα είχε βαρέσει διάλυση, διότι μόνη της η Ελλάδα δεν είχε τη δύναμη να κόψει τα ξενύχτια, τα ποτά και τα τσιγάρα. Έπρεπε να της τραβήξουν το αυτί οι δανειστές όταν ανέλαβαν να τσοντάρουν και να μας κρατήσουν μακριά από τη χρεοκοπία. Χωρίς τα δικα τους πακέτα η Ελλάδα θα είχε σταματήσει να αναπνέει.
Και οι δανειστές γιατί κράτησαν με μηχανική υποστήριξη την Ελλάδα. Για πάρτη τους. Να μη χάσουν τα λεφτά τους. Όσα μας έχουν δανείσει. Γι' αυτό ρίσκαραν να μας δίνουν κι άλλα εκατομμύρια, όμως αυτά με το σταγονόμετρο. Και αφού μας υποχρέωσαν να κάνουμε ό,τι μας έλεγαν, διότι εμείς, μπουρδέλο σκέτο, δεν είμαστε σε θέση να διαχειριζόμαστε τα του οίκου μας.
Σαν την παλιά πουτάνα, που πέφτει στο λούκι του νταβατζή, διότι τα θέλει και ο κώλος της. Ας της τα παίρνει, ας την κοπανάει στο ξύλο, αρκεί αυτή να ξέρει ότι κατά βάθος την αγαπάει ο νταβάς της, δηλαδή ο εκμεταλλευτής της. Αυτός κονομούσε, όσο εκείνη σήκωνε τα πόδια στους πελάτες.
Με τη θηλειά στο λαιμό η Ελλάδα αλλά δεν πήγε για φούντο. Σε μια ανώνυμη εταιρεία, όμως, μετά την πτώχευση γίνεται η ειδική εκκαθάριση. Όσα περιουσιακά στοιχεία βρούνε θα πάνε πρώτα στους εργαζόμενους της επιχείρησης και στις υποχρεώσεις της στο κράτος, κατά προτεραιότητα. Οι δανειστές της εταιρείας; Αν θα περισσέψουν τίποτα ψίχουλα.
Και υπ' όψιν ότι στην μπατηρημένη ανώνυμη εταιρεία δεν ισχύει τίποτα, ούτε συμβόλαια, ούτε λογοτιμητικές συμφωνίες και ιδιωτικά συμφωνητικά. Μη κοιτάς στο ποδόσφαιρο και τα αεροπλανικά που έκαναν οι υπουργοί για να μη ξεχνιόμαστε, προκειμένου να γλυτώσουν χρέη οι ΠΑΟΚ, Άρης, Πανιώνιος κ.α.. Και οι ομάδες δεν υποβιβάστηκαν, και δεν πλήρωσαν σ' αυτούς που χρωστάνε.

"Α"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου