Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΑΡΗΣ ΚΑΝΤΟΥΡΟΣ Η ιστορία του Μονοδριάτη προπονητή που καταδικάστηκε ...άδικα και πέρασε 6,5 χρόνια στη φυλακή


Ο λόγος για τον προπονητή τάε κβον ντο Άρη Καντούρο από το Μονόδρι Κύμης 
ο οποίος βρέθηκε μπλεγμένος με τις κατηγορίες ασέλγειας εις βάρος ανήλικης αθλήτριάς του και καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκισης. Μετά από 6,5 χρόνια στην φυλακή, αποδείχθηκε ότι η δικαστική απόφαση ήταν λανθασμένη!

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», ο 60χρονος σήμερα προπονητής τάε κβον ντο, Άρης Καντούρος, βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης το 2011, αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για απόπειρα αποπλάνησης και ασέλγειας εις βάρος μίας ανήλικης αθλήτριάς του στον χώρο του Γυμναστικού Συλλόγου Αλιβερίου. 

Η είδηση έπεσε τότε ως κεραυνός εν αιθρία στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου ιδιαίτερα για όσους γνώριζαν τον Άρη Καντούρο ως άνθρωπο και ως προπονητή, του τάε κβον ντο, που λάτρευε τη δουλειά του και εργαζόταν με παραδειγματικό ζήλο και με  εμφανή σεβασμό στους μαθητές και στις μαθήτριες του. Κανείς από όσους τον γνώριζαν, στην τοπική κοινωνία δεν πίστεψε ότι οι κατηγορίες που τον βάρυναν ήταν κάτι περισσότερο από μια πλάνη. 

Κι όμως  το 2014, ο 54χρονος τότε προπονητής καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκισης και οδηγήθηκε στις Φυλακές Τριπόλεως, όπου κρατούνταν μαζί με 250 συγκρατούμενούς του σε φυλακές χωρητικότητας 70 ατόμων. 

Ο ίδιος, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» περιγράφει την εμπειρία του στην φυλακή ως «Σπιναλόγκα», καθώς οι άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος επιβάρυναν σημαντικά την υγεία του.

Στις 4 Νοεμβρίου 2020, σχεδόν επτά χρόνια μετά την καταδίκη του, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ευβοίας εξέδωσε αθωωτική απόφαση κατόπιν καταθέσεων εκατοντάδων αθλητριών και αθλητών υπέρ της αθωότητάς του και ο Άρης Καντούρος αποφυλακίζεται, εκθέτοντας την αρχική καταδικαστική απόφαση, η οποία εκ των υστέρων αποδείχθηκε λανθασμένη! 

Ο ίδιος προσπαθεί πλέον δικαιωμένος, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, να σταθεί πλέον στα πόδια του και να κερδίσει πίσω τον χαμένο χρόνο με την οικογένειά του. 

Η είδηση της αθωότητας του σκόρπισε ιδιαίτερη ανακούφιση και ικανοποίηση στο Αλιβέρι, στους αμέτρητους  μαθητές και μαθήτριες, τους φίλους και τους γνωστούς του Άρη Καντούρου που πίστευαν ακράδαντα στην αθωότητα του και την περίμεναν με σιγουριά.

Η συνήγορος υπεράσπισής του, Βάσω Πανταζή, δηλώνει ότι σε μια δικαστική απόφαση, όπου εμπεριέχεται και το στοιχείο του ανθρώπινου παράγοντα, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και το ανθρώπινο λάθος και υπερτονίζει τα δύο σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στην αθώωση του ομοσπονδιακού προπονητή:

«Το πρώτο είναι ότι δεν αποδεικνυόταν η κατηγορία, καθότι κατά τους χρόνους που φέρεται να τελέστηκαν οι ασελγείς πράξεις, υπήρξε παρουσία τρίτων ατόμων στον χώρο αυτό. Το δεύτερο στοιχείο, το οποίο πιστεύω ότι ήταν και το πιο καθοριστικό, είναι ότι αυτός ο άνθρωπος μέχρι τα 52 του χρόνια δεν είχε δώσει κανένα ίχνος συμπεριφοράς περί παιδοφιλίας».

πηγη xpressevia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου