Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΣΠ : "Αυτές ειναι οι βασικές επιλογές μας για την ανάπτυξη στην Χαλκίδα"! Τι προβλέπει το MasterPlan... (ακούστε)


Ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ αποκαλύπτει τους βασικούς άξονες-επιλογές που τίθενται σε διαβούλευση από φορείς και πολίτες.


Ο Σπ. Γεροντίτης έκανε λόγο "για μια ευκαιρία αναπτυξιακού προγραμματισμού που δεν πρέπει να χαθεί και τώρα οι συνθήκες ειναι ιδανικές"!

Να σημειωθεί οτι πλέον και με την ισχύουσα νομοθεσία "δεν μπορεί να γίνει κανένα εργο και παρέμβαση στη χερσαία ζώνη Λιμένος εάν δεν έχει εγκεκριμένο Γενικό Σχέδιο (masterplan).

Ακούστε τι λέει στο ΡΑΔΙΟ1....


Παρτε μέρος στη διαβούλευση εδώ

1 σχόλιο:

  1. 1ον Εάν δεν μεταφερθεί ο σταθμος των Τρένων περίπου στην υψηλή γέφυρα ώστε να απελευθερωθεί όλη η ακτογραμμή από τις ράγες, όπου μπορούν να ανοίξουν επιχειρήσεις όπως στην περιοχή Αλυκές Δροσιάς (βλέπε θαλάσσια Σπορ σε όλα τα τουριστικά νησιά) ώστε να έρθει τουρισμος και μάλιστα διπλα στην πολη μας που θα τον (εκμεταλλευτούν) και επιχειρήσεις εντός Πολης! Συγχρόνως δημιουργείτε τεράστιο Παρκινγκ που τόσο λείπει διπλα στην Πολη μας! 2ον Να μεταφερθεί το Λιμάνι της Χαλκίδας που το συζητάνε εδώ και χρονια και δεν εχει γίνει ποτέ! και να γινει μια Μαρίνα Επιτέλους που θα φέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη! (να πούμε ότι είμαστε πιθανόν το μοναδικο Νησί χωρίς Μαρίνα) Εάν γίνουν αυτά τότε θα υπάρχει σοβαρος λογος να κηρυχθεί η Χαλκίδα τουριστικη Πολη και τα καταστήματα να ανοίγουν και τις Κυριακές ακολουθώντας τουριστικο ωράριο. Εννοείτε οτι θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερες παρεμβάσεις σε δρόμους για να ενωθεί καλύτερα το Εμπορικο κέντρο με την παραλια...και φυσικά με το Άνοιγμα της Κεντρικής Αγοράς που τόσα χρονια παραμένει κλειστή! Αυτά είναι νομίζω κάποια από τα πλανα ώστε να δουμε μια άλλη πολη με πραγματική Ανάπτυξη, με περισσότερες θέσεις Εργασίας, κάνοντας Ελκυστικότερη την Πολη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή