Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Σπανός-Κελαιδίτης .."κρύφτηκαν" από την κινητοποίηση της Ερέτριας!! Καταγγελία από Αναγνωστάκη.. (Δείτε)


Παρά το ..."τσιτάτο" για την μεταφορά μεταναστών στην Ερέτρια ..Σπανός-Κελαιδίτης ..κρύφτηκαν και δεν πήγαν στην κινητοποίηση!!


Ηδη από την περίπτωση των Θερμοπυλών, τότε που ο Μηταράκης τους "κρέμασε στα μανταλάκια" λέγοντας οτι .."είχαν συμφωνήσει", ετσι και σήμερα δεν πήγαν στην κινητοποίηση των Ερετριανών!!

Αν τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ....

Δείτε το ..τσιτάτο του Περιφερειάρχη στο facebook....

"Φάνης Σπανός


Η αιφνίδια και (παρά τα ερωτήματά μας) μη διαψευθείσα είδηση της επικείμενης προσωρινής εγκατάστασης σημαντικού αριθμού προσφύγων, στην καρδιά της τουριστικής ζώνης της πόλης της Ερέτριας, έρχεται με μια άστοχη, άδικη και όπως πάντα εν κρυπτώ ενέργεια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, να προσθέσει ένα ακόμα δυσανάλογο φορτίο στην Περιφέρειά μας και δη στην ήδη επιβαρυμένη ΠΕ Εύβοιας.

Οι πολίτες της Εύβοιας και συνολικά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έχοντας επαναλαμβανόμενα σταθεί με ανθρωπιά και υπευθυνότητα απέναντι στους πρόσφυγες συνανθρώπους μας που βρίσκονται στη δεινή αυτή κατάσταση, αλλά και στους συμπολίτες μας του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, δέχονται σαν «ανταμοιβή» την άκριτη και άκρατη στοχοποίηση του τόπου τους.

Ζητούμε να ματαιωθεί άμεσα ο σχεδιασμός για την εγκατάσταση των 300 προσφύγων στη συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα της Ερέτριας και να τηρηθεί εμπράκτως επιτέλους η περιβόητη αναλογικότητα για το σύνολο της Στερεάς Ελλάδας.

Η εμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στην Εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης του μεγάλου αυτού προβλήματος με ανθρώπινη ευαισθησία, καλό είναι να μην εκλαμβάνεται ως παθητικότητα."

Δηλαδή ..."νά'χαμε να λέγαμε"!!


Δειτε την ανακοίνωση του Δ. Αναγνωστάκη

Προσφυγικό - μεταναστευτικό στη Στερεά.
Ποιος εμπαίζει ποιον;

Ας θυμηθούμε, αρκετά συνοπτικά, την τελευταία εξέλιξη των γεγονότων, σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό στη Στερεά.
Πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις κυβερνητικών αξιωματούχων με τους περιφερειάρχες της χώρας, για την εκπόνηση ενός σχεδίου αποσυμφόρησης των νησιών μας.
Κορυφαία διαδικασία, η τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών και περιφερειαρχών, για την οριστικοποίηση του σχεδίου.
Σε όλες τις συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις, συμμετέχει και η περιφερειακή αρχή της Στερεάς.
Ø Στην περίπτωση του Καραβόμυλου, η Περιφέρεια δηλώνει: "Επρόκειτο για μία απόφαση ήδη ειλημμένη"
Ø Στην περίπτωση των Θερμοπυλών, το Υπουργείο διαψεύδει την Περιφέρεια κι αυτή με τη σειρά της το Υπουργείο! Ποιος λέει αλήθεια, ποιος λέει ψέματα;
Ø Στην τελευταία περίπτωση της Ερέτριας, η Περιφέρεια δηλώνει και πάλι άγνοια, για την: "όπως πάντα εν κρυπτώ ενέργεια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου".
Από αυτή την πολύ συνοπτική καταγραφή, καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι:
* κανένα σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης δεν συναποφασίστηκε,
* καμία επικοινωνία δεν υπάρχει ανάμεσα στους άριστους του επιτελικού κράτους και στην περιφερειακή μας αρχή.
Φυσικά υπάρχει και η ανάγνωση με την τραγική διαπίστωση, ότι η περιφερειακή αρχή δεν υπολογίζεται, ως συνδιαμορφωτής μιας πολιτικής και απλά της επιφυλάσσουν το ρόλο του διαμαρτυρόμενου εκτελεστή των κυβερνητικών εντολών.
Εκτός, αν κι αυτό το παιχνίδι είναι στημένο και η τράπουλα σημαδεμένη και όλα συμφωνημένα κάτω από το τραπέζι!
Η Κυβέρνηση για ακόμα μια φορά, μέσα από τις παλινωδίες της, όπως σε όλα σχεδόν τα ζητήματα, έτσι και με το προσφυγικό, με απίστευτη επιπολαιότητα, φέρνει τις τοπικές κοινωνίες μπροστά σε αδιέξοδα και "δικαιολογημένες" αντιδράσεις.
Δυστυχώς, όλη αυτή η άθλια διαχείριση, γεννά αντίδραση, δημιουργεί αρνητικά κοινωνικά αντανακλαστικά και μας οδηγεί στην άρνηση ουσιαστικής διευθέτησης ενός μεγάλου, κοινωνικού, πολιτικού αλλά και εθνικού ζητήματος.
Ακόμα και σήμερα, αν χρειαστεί να επαναφέρουμε τις ήδη κατατεθειμένες στο περιφερειακό συμβούλιο προτάσεις μας, σε μια συζήτηση χωρίς εργαλειοποίηση του θέματος, με αποφασιστικότητα να καταστρωθεί ένα σχέδιο από την Περιφέρειά μας, δηλώνουμε την ετοιμότητα και τη διαθεσιμότητά μας.
Τόση ανεπάρκεια; Τόση προχειρότητα; Τόση επιπολαιότητα;
Ή μήπως μας εμπαίζουν σε απόλυτη συμφωνία και συνεργασία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου